Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Odprtje bivaka

Luka Vuerich je leta 2007 začel opremljati plezališče v Plazju, ki je dostopno (v eni uri) s parkirišča pri Mangartskih jezerih.
V  njem so številne smeri ...>>>

torek, 11. september 2012, ob 05:29, Peter Podgornik, ogledov: 6207

Pod okriljem gorskih in jamarskih reševalcev iz Rablja, občine Chiusaforte in združenja gorskih vodnikov Furlanije in Julijske Krajine bo v soboto, 15. septembra,

... na Špiku nad Nosom slovesna odprtje bivaka v spomin na vrhunskega plezalca Luka Vuericha iz Trbiža.

Bivak stoji na Špiku nad Nosom (Forornon del Buinz, 2531 m) v skupini Montaža.

Odprtje bivaka bo ob 10. uri zjutraj pri samem bivaku, ob 15. uri sledi slovesnost na območju planine Pekol pri sirarnici (pod kočo Brazza). V primeru slabega vremena bo slovesnost prestavljena na soboto, 29. septembra.

Luka Vuerich je bil tudi dober znanec slovenskih plezalcev, večkrat je plezal s pokojnim Andrejem Magajno. Smrtno se je ponesrečil med plezanjem v steni Prisojnika, januarja 2010.
Poleg številnih težkih smeri v domačih stenah je zelo uspešno sodeloval na odpravah v najvišja svetovna gorstva. Aktivno je deloval kot gorski vodnik, alpinistični smučar, gorski reševalec. Pod severno steno Mangarta, točneje v dolini Plazje pod Travnikom je uredil plezališče z okrog tridesetimi smermi.

Luki v spomin so kolegi, gorski vodniki iz Furlanije lani preplezali in opremili v SZ steni Bele peči novo športnoplezalno smer.

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker