Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ledine: 4. koncert

PD Kranj: ... klasične glasbe bo v soboto, 8. septembra, s pričetkom ob 15. uri 



Zadnji letošnji koncert na Ledinah bosta izpeljala priznana mlada glasbenika
Irena Kavčič (flavta) in Sebastjan Grego (kitara). Izvedena bodo izbrana dela mojstrov klasične glasbe: C. Debussya, J. S. Bacha in G. Faureja.

Irena Kavčič je svojo glasbeno pot pričela v razredu prof. M. Klanjšček na Glasbeni šoli Tolmin, nadaljevala v Kopru s prof. A. Zupan ter diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. K. Šantl-Zupan. Dodatno se je izpopolnjevala na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju ter na prestižni Višji šoli za glasbo kraljice Sofije v Madridu, v razredu slovitega glasbenika in pedagoga Jacquesa Zoona.
Kot solistka in kot članica različnih komornih sestavov je dobitnica številnih najvišjih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, med drugim je tudi soustanoviteljica ''Extimite ensemble''. Veliko koncertira kot članica komornih zasedb, orkestrov in se pojavlja na festivalih v Italiji, Španiji ter Nemčiji. Od septembra 2012 naprej je solo flavtistka simfoničnega orkestra RTV Ljubljana.

Sebastjan Grego je začel z igranjem kitare na Glasbeni šoli Tolmin. Šolanje je nadaljeval na Umetniški gimnaziji Koper pod vodstvom profesorice Tanje Brecelj Vatovec. Leta 2004 je bil sprejet na Univerzo za glasbo na Dunaju pod vodstvom profesorice Brigitte Zaczek. Štiri leta kasneje je uspešno zaključil prvi del študija. Od leta 2008 pa je nadaljeval z podiplomskim študijem, ki ga je v letu 2011 zaključil z odliko. Med drugim je študiral s profesorjem Paolom Pegorarom na akademiji "Francisco Tarrega" v Pordenonu v Italiji ter se izpopolnjeval na konzervatoriju v Strasbourgu pri (duo Melis) Alexisu Muzurakisu in Susani Prieto. Je dobitnik številnih nagrad na mednarodnih tekmovanjih, tekom študija pa se je uspešno predstavil tudi na koncertih v Sloveniji, Italiji in Avstriji. Med drugim sodeluje z godalnim orkestrom "Nova" in violinistom Tymurjem Melnykom.

Ker smo prepričani, da so taki koncerti v divjem amfiteatru Ravenske Kočne za vse planince in ostale ljubitelje klasične glasbe nepozabno doživetje, z veseljem napovedujemo, da bomo z njihovo organizacijo nadaljevali tudi v naslednjem letu.

...08.2012
Kranjska koča na Ledinah: 031 309 600
Redno bo odprta še do 16. septembra, potem pa za vikende vsaj do 7. oktobra, v primeru lepega in toplega vremena lahko tudi do konca oktobra.



1. koncert: 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti