Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Arco Rock Junior 2012

Friko - Jernej Peterlin: Minuli vikend je bilo v Arcu tekmovanje Arco Rock Junior 2012, kjer so vidno vlogo odplezali tudi slovenski mladi upi.

Festivala plezanja za otroke, ki je največja tovrstna prireditev na svetu in spada pod blagovno znamko Rockmaster Festival v Arcu, se je udeležilo preko 500 tekmovalcev iz vseh koncev sveta. Prav tekmovanje mladih plezalcev velja za vsakoletni začetek festivala, ki se bo zaključil s članskim tekmovanjem Rock Master 2012 naslednji konec tedna. Tekmujeje se v treh starostnih kategorijah otrok, starih od 5 do 13 let. V treh plezalnih disciplinah (balvani, težavnost in hitrost) je tekmovalo tudi 25 slovenskih tekmovalcev.

Najbolje se je odrezala mlada tekmovalka iz Velenja Janja Garnbret v kategoriji mlajših deklic, ki je v seštevku vseh disciplin dosegla 1. mesto, po posameznih discipilnah je bila v težavnosti najboljša, v balvanih in hitrosti pa je bila druga. Naslednja vrhunska uvrstitev pripada mlademu članu ŠPO Rašica Maticu Kotarju, ki je v kategoriji mlajših dečkov v kombinaciji vseh treh disciplin dosegel 2. mesto. Najboljši je bil v balvanih, kjer je zaostal le za enim tekmovalcem, v težavnosti je bil četrti, v hitrosti pa peti. V isti kategoriji kot Janja Garnbret je imela Slovenija na stopničkah še eno predstavnico. Na 3. mesto se je uvrstila Ravenčanka Sara Glušič, ki je bila v balvanih tretja, v hitrosti četrta, v težavnosti pa dvanajsta. Dve uvrstitvi na stopničke so naši predstavniki dosegli tudi v kategoriji mlajših cicibanov oziroma cicibank. Grega Verbuč iz Mozirij je z zmago v težavnosti, tretjim mestom v balvanih in osmim mestom v hitrosti dosegel končno 3. mesto, Kamničanka Dominika Kodra pa je v kategoriji mlajših cicibank z drugim mestom v hitrosti, četrtim mestom v balvanih in petim mestom v težavnosti, prav tako dosegla 3. mesto.

Uvrstitve naših na Arco Rock Junior 2012
Mlajši dečki - 2. Matic Kotar, 8. Kilian Čop
Mlajše deklice - 1. Janja Garnbret, 3. Sara Glušič, 5. Tjaša Slemenšek, 11. Alja Zalar, 14. Tina Vintar, 18. Greta Fabjan in Manca Patačko Koderman, 24. Urška Repušič, 25. Patricija Pirc, 33. Klara Avanzo, 34. Gaja Zarloni
Starejši cicibani - 10. Lan Moscha, 16. Aljaž Resnik
Starejše cicibanke - 9. Petra Glušič, 13. Lučka Rakovec, 14. Neli Bratož, 27. Erna Šefic
Mlajši cicibani - 3. Grega Verbuč
Mlajše cicibanke - 3. Dominika Kodra, 7. Pia Puhart, 9. Betka Debevec, 14. Lala Zlobko, 19. Maša Margon

Vsi rezultati: Rock Junior 2012 >>>.

Rezultati so še en dokaz, da se v slovenskem plezanju dobro dela tudi z najmlajšimi tekmovalci, ki imajo svoje idole v članski reprezentanci, ki se bo z ekipo pomerila ob koncu tedna v zaključku festivala Rock Master 2012, in mladinski reprezentanci, ki se že mudi v vročem Singapurju, kjer se bo že jutri začelo svetovno mladinsko prvenstvo.

Vir in fotografije Rock Master Festival 2012

27.08.12, 21:58

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti