Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mednarodni seminar

PZS: ... za mladinske voditelje, ki delajo z mladimi planinci ... od danes, 29. avgusta, do nedelje, 2. septembra, v Planinskem učnem središču Bavšica

Sistem dela z mladimi in najmlajšimi planinci v Planinski zvezi Slovenije je v Evropi in drugod po svetu močno prepoznaven. Lansko leto, ko smo v Mladinski komisiji PZS prenovili programa Ciciban planinec in Mladi planinec, nas je Mladinska komisija Mednarodne zveze planinskih organizacij UIAA, katere članica je tudi PZS, povabila k pripravi seminarja ter predstavitvi teh programov in sistema starostno prilagojenih programov tudi širše.

Namen mednarodnega seminarja (Youth Leader Training Seminar), ki ga v okviru MK UIAA (Youth Commission UIAA) in Global Youth Summit pripravlja Mladinska komisija PZS, je predstaviti naš sistem starostno prilagojenih programov, programa Ciciban planinec in Mladi planinec. Ob tem pa predstaviti tudi naše uspešne športne plezalce in delo z najmlajšimi, mlade perspektivne alpiniste in prav tako uspešno delo v lednem plezanju.
Velik poudarek bo tudi na spoznavanju sistemov drugih organizacij pri delu z mladimi.

Udeleženci prihajajo iz Južne Afrike, Velike Britanije, Srbije in Luxemburga, med predavatelji pa so priznana imena slovenskega dela z mladimi: Borut Peršolja, inštruktor planinske vzgoje, in Mateja Peršolja, vodnica PZS, avtorja prenove programov Ciciban planinec in Mladi planinec (Ciciban planinec in Mladi planinec), Andrej Pečjak, predstavnik PZS v Komisiji za tekmovalno ledno plezanje UIAA (Ledno plezanje v Sloveniji in v svetu), Luka Stražar, eden od dveh dobitnikov zlatega cepina 2012 (Alpinizem v Sloveniji, podpora mladim perspektivnim alpinistom), Lorin Möscha, vodja organizacijskega odbora tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju Log Dragomer 2011 in 2012 (Športno plezanje v Sloveniji, delo z najmlajšimi in mladimi plezalci).

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti