Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odprte planinske koče SPD

Jutro (1932): Slovensko planinsko društvo sporoča, da so odprte in oskrbovane sledeče planinske koče in domovi:

Dom v Kamniški Bistrici, Dom na Krvavcu in koča na Veliki Planini, Piskernikova koča v Logarski dolini, Mozirska koča na Mozirski planini in Celjska koča v Celjskem pogorju. Valvazorjeva koča je stalno odprta in oskrbovana. Glede ključev za Prešernovo kočo se je oglasiti pri oskrbnici Valvazorjeve koče. Čim bodo snežne razmere na Peci za smučanje ugodne, bo Uletova koča stalno odprta in oskrbovana celo zimo. V koči je nameščenih za zimske posetnike 44 postelj v kurjenih sobah. Vse prijave glede poseta je pravočasno poslati podružnici SPD »Peca« v Mežici.
— Koča na Ljubniku nad Škofjo Loko je odprta in oskrbovana vse leto. Pot je dobro markirana, tako da je dostop mogoč od vseh strani. Tura je priporočljiva zaradi izredno lepega razgleda.
— Restavracija na Boču bo tudi letošnjo zimo odprta in oskrbovana.
— Odprte in oskrbovane so vse koče na Pohorju.
— Koča pod Bogatinom je zaprta, kdor je želi posetiti, naj se zglasi pri g. Hodniku, gostilničarju v Bohinju.
— Dom na Mrzlici je odprt in oskrbovan vse leto. Planinski dom na Mirni gori je vedno odprt in oskrbovan Tomazinova koča na Sv. Gori in koča na Sv Planini sta vse leto odprti in oskrbovani. Enako Planinski dom na Kofcah in Smučarski dom na Zelenici, kakor budi okrepčevalnica na Ljubelju. Tudi planinski dom na Lisci je odprt in oskrbovan.
Vremensko poročilo SPD se glasi: S Krvavca nam poročajo, da tam snega za smuko ni, pač pa je pot kopna in vreme sončno ter je turistom priporočati, da za praznik in nedeljo napravijo izlet na Krvavec.

Jutro, 17. december 1932
 

Rud. Badjura - Zimski šport na Jezerskem

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti