Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Janez Brojan je častni občan

Gorenjski glas - Marjana Ahačič: Na slovesnosti ob občinskem prazniku je župan Kranjske Gore Jure Žerjav v ponedeljek podelil občinsko priznanje Planinskemu društvu Gozd Martuljk in gorskega reševalca Janeza Brojana imenoval za častnega občana Kranjske Gore.

Kranjska Gora - V prazničnem nagovoru občanom se je župan najprej dotaknil številnih uspešnih projektov, ki jih je v zadnjem letu izpeljala občina Kranjska Gora. »Največji je prav gotovo obnova Osnovne šole Josipa Vandota, v katero smo v zadnjih letih investirali več kot štiri milijone evrov. Druga večja investicija je postavitev kontejnerskega vrtca v Mojstrani, s katerim smo pridobili dodatni oddelek, sicer pa letos kar precej sredstev namenjamo nadaljevanju investicij v preskrbo s pitno vodo in obnovo lokalnih cest,« je med drugim dejal župan Jure Žerjav, ki je ob tej priložnosti podelil občinsko priznanje Planinskemu društvu Gozd Martuljk ter Janezu Brojanu, starosti gorskega reševanja pri nas, podelil naziv častni občan Kranjske Gore.

Mojstrančan Janez Brojan v svoji dolgoletni karieri je sodeloval v več kot sedemsto reševalnih akcijah, od katerih jih je več kot polovico tudi vodil. Za svoje delo na področju gorskega reševanja je prejel več nagrad, med njimi marca letos kipec, ki ga za življenjsko delo ali posebne dosežke na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami podeljuje Civilna zaščita RS. Že več kot dvajset let je inštruktor letalec reševalec pri GRS Slovenije, predvsem pa se po že skoraj petdesetih letih reševanja še vedno odziva na klice v sili kot aktiven gorski reševalec. Planinsko društvo Gozd Martuljk bo letos praznovalo 63-letnico delovanja in je eno najbolj aktivnih društev v občini. Več kot dvestočlanska organizacija je med najbolj aktivnimi v občini; redno organizirajo tekmovanja, izlete in pohode, imajo živahno delujoči mladinski odsek, od lani pa še odsek za varstvo gorske narave.

Avtor: Marjana Ahačič
Foto: Tina Dokl

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti