Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dvesto metrov po zasneženi strmini

Delo: KRANJ, 17. januarja - Dvestometrski zdrs in kotaljenje po zasneženi strmini pod bivakom pod Kočno (2475 m) se je srečno končalo za Nežo Poljanšek, študentko fizioterapije in alpinistko iz Žirov.

S prijateljem Matjažem Ščekom, študentom petega semestra elektro fakultete, sta se zvečer, ob luninem siju napotila do bivaka. Matjaž je dobro poznal pot. Tam bi prespala in zjutraj odšla na teme Kokrske Kočne.
Toda nekaj deset metrov pod bivakom ji je zdrsnilo. Cepin v strmini ni prijel. Omahnila je, cepin ji je odtrgalo z roke in nikakor se ni mogla zaustaviti. 200 metrov niže je ranjena in okrvavljena obležala. Matjaž jo je navezal in ji pomagal do bivaka. Zjutraj je odšel do Suhadolnikove domačije in poklical policiste. Ti so obvestili načelnika postaje GRS Kranj.
Trinajst gorskih reševalcev je odšlo pomagat Neži Poljanšek. Večina je šla peš, skupino z zdravnikom dr. Francetom Malešičem pa sta pilota Letalske policijske enote s helikopterjem popoldne odpeljala do bivaka. Pozno popoldne je bila že v Kliničnem centru, kjer bo nekaj časa ostala na zdravljenju.

M. K.
 

18.01.1993

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti