Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zdravnik pri GRS »vozi« jadralno padalo

Delo: KRANJ, 5. avgusta - Vročina je včeraj vplivala tudi na slabosti dveh mladih planincev. Najprej je v Vodnikovi koči omagal 20-letni Tomislav S. iz Gornjega Gradu. V skupini planincev iz Sežane pa je slabost zvila 15-letnega Aleša M.

Oba sta kazala vse znake sončarice, zato so iz koče po radijski zvezi o tem obvestili gorske reševalce postaje GRS Bohinj. To je slišal po radijski zvezi med plezanjem v Begunjščici tudi zdravnik in gorski reševalec dr. Iztok Tomazin. Vse več zdravnikov je namreč že opremljenih s prenosnimi radijskimi postajami, poslušajo pa kar frekvenco GRS.
Tržičan se je takoj oglasil dežurnim v operativno-komunikacijski center, pilota helikopterja, ki sta poletela z letališča Ljubljana, pa sta pristala na Begunjščici. Zdravnik je prisedel, pomagal obema planincema, ki so ju peljali do jeseniške bolnišnice, nato ponovno izstopil na gori in se, tokrat z jadralnim padalom, »odpeljal« na Ljubelj.

Nekaj reševalcev postaje GRS Jesenice je bilo na Vršiču, kjer je padla po skalah 63-letna Ana L. iz Kopra. Pripeljala se je na izlet in šla zunaj poti nad Tičarjevo kočo. Tam ji je zdrsnilo. Hudo ranjeno po glavi so prinesli do ceste. Z rešilnim avtom so jo potem odpeljali v jeseniško bolnišnico.

M. K.
 

06.08.1993

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46064

Novosti