Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zborovanje planink

Jutro (1932), Ponedeljska izdaja: V šoli pri sv. Jakobu so ob 10. dopoldne zborovale planinke stega Kraljice Alenčice.

Prav živahno je bilo v šolskem razredu, same brhke, ljubke deklice v skavtskih krojih in pisanimi rutami za vratom. Steg Kraljice Alenčice je podal bilanco svojega delovanja v preteklem letu.
Zborovanje je vodila »Modra lastovka«, ki je lepo pozdravila vse navzoče, zlasti toplo pa stegovo starešinico go. Elo Sernečevo, nakar je podala kratko poročilo.
Steg je priredil lani tri izlete, udeležil se je skavtskega tabora v Zagrebu, kjer je prejel tretje priznanje za red in disciplino, posamezna kola so pa taborila v raznih krajih. Steg šteje sedaj 93 članic.
Sledilo je poročilo tajnice in blagajnice, nato so pa poročale vodnice za posamezna kola. Bistriško kolo šteje 20 članic, kolo Bogomila 11 članic in je taborilo letos na Omišlju in v Bohinju: Gorsko kolo pa šteje 12 članic in je taborilo v Mozirju, slednjič premore kolo Vesna 43 članic in je taborilo v Slovenj Gradcu.
Iz poročil vodnic je bilo očitno, da so planinke v vseh taborih poleg društvenih iger gonile tudi smotrno delo, se pečale z ženskim ročnim delom, posvečale pažnjo literaturi in umski izobrazbi, kakor je to le potrebno.
Po poročilih so sledile volitve. Za starešino je bila zopet izvoljena gospa Ela Serneceva,
za stegovko Vera Knafličeva, za tajnico Vida Mušica, za tajnico II. Marija Tratnikova, za blagajnico Greta Muzlovičeva, v nadzorstvo pa gospa Pengovova in gospa Pichlerjeva. S pozdravom »Vedno pripravljene« je Modra lastovka zaključila srčkano zborovanje.

Ponedeljsko Jutro, 19. september 1932
 


 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti