Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 21.06.12

Primorski dnevnik: V spomin na Mateja Lachija - Laha, Novo vodstvo SPDG, ...

V spomin na Mateja Lachija -Laha

Člani športnega društva Mladina iz Križa s skupino prijateljev Mateja Lachija - Laha so kot vsako leto v mesecu maju opravili prvi letni vzpon na Nanos. Ta vzpon na Nanos ni naključen; ta hrib je bil zelo priljubljen pri domačinu Mateju, dokaz tega je njegova slika, ki visi na steni koče na Nanosu.
Skupina 50 oseb je na ta način hotela pokazati, da je spomin na Mateja še vedno prisoten, prav zaradi tega se je pohodniški odsek društva rodil v njegov spomin. Dan je potekal v znamenju razposajenosti in dobrega počutja, priložnost pa je bila tudi za planiranje naslednjih pohodov, ki se bodo na vrsti tekom leta.

Novo vodstvo SPDG

Slovensko planinsko društvo v Gorici bo v prihodnjem dveletnem mandatu vodil Andrej Rosano, mesto podpredsednika pa je prevzel Mitja Morgut. Na prvi, oziroma umestitveni seji po občnem zboru (potekal je 23. maja) so se dogovorili tudi o prevzemu drugih odgovornosti pri vodenju najstarejšega in zagotovo najbolj številnega društva na Goriškem. Dogovorili so se za okrepitev tajništva in skupine za vodenje članstva, za vodenje blagajne in dejavnosti v zvezi s premoženjem.
Lahko rečemo, da so vodenje društva prevzeli mladi in mlajši član. Nekateri med njimi so bili aktivni že v dosedanjem upravnem odboru, drugi pa se bodo z nalogami spoprijeli prvič.
Bistveno se je pomladil tudi odbor, ki se posebej ukvarja s smučarsko dejavnostjo, ki je v društvu zelo pomembna in ki že načrtuje prihodnjo zimsko športno sezono. O okvirnem programu so razpravljali prejšnji četrtek na prvi seji.
Andrej Rosano je na predsedniškem mestu zamenjal Marka Lutmana, ki je društvo vodil deset let, podpredsednica pa je bila Loredana Prinčič. Lutman ostaja, poleg Vlada Klemšeta in Alda Bauzona v nadzornem odboru. Društveni odbor se bo v kratkem sestal še na eni seji pred poletnimi počitnicami.

Tudi danes priložnost za plačilo članarine SPDG

Letno članarino in zavarovalnino (za tiste, ki so člani PZS) je doslej poravnalo okrog 85 odstotkov članov SPDG. Začela se je tudi sezona izletov v gore. Društvo obvešča, da imajo zamudniki tudi danes med 19. in 20. uro možnost za poravnavo letne članarine in zavarovalnine. V juliju in avgustu bo namreč sedež na Verdijevem korzu 51/int. odprt le izjemoma in občasno. S pristopom v PZS imajo planinci poleg nezgodnega zavarovanja in povračila stroškov za reševanje v tujih gorah tudi niz ugodnosti in olajšav. V kočah, ki so last oziroma v upravi planinskih organizacij alpskega loka imajo priznano pravico do reciprocitete (50 odstotni popust na cene prenočitve) in popuste v trgovinah s športnimi artikli.

 21.06.2012

 

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti