Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Planinski svet - 24.05.12

Primorski dnevnik: Izlet v Karnijo - Planinsko srečanje na Vršiču - Srečanje s PD Integral - Planinska šola SPDT

Izlet v Karnijo

Slovensko planinsko društvo Trst načrtuje za nedeljo, 27. maja zahtevnejši izlet v Karnijo. Če nam le vreme ne bo zagodlo, se bomo do Paulara podali z osebnimi avtomobili, na razpolago bo tudi društveni kombi, ter nadaljevali pot do izhodiščne točke, kjer se začenja izredno slikovita krožna pot po dolini hudournika Chiarso. Ta je s svojo mogočno hudourniško erozijsko silo v skalo zarezal ozko, edinstveno sotesko »Las Callas«, utesnjeno med spektakularne navpične in previsne stene. Po dolini je speljana v skalo vklesana ozka, nezavarovana, v določenih točkah izpostavljena potka, po kateri se bomo podali.
Zbirališče ob 7. uri pred cerkvijo v Bazovici oziroma ob 7.30 na trgu v Sesljanu. Predvidenih je približno 5 ur hoje. Za morebitne informacije lahko pokličete na 040 - 220155, odgovarja Livio ali 040 - 226616, odgovarja Patrizia.

Planinsko srečanje na Vršiču

Letošnje že, 41. srečanje planinskih društev, ki delujejo ob meji med Italijo, Slovenijo in Avstrijo, bo v nedeljo, 10. junija 2012. Prireja ga Planinsko društvo Jesenice, ki je bilo med pobudniki te tradicionalne prireditve. Tokrat se bodo planinci zbrali pri Erjavčeni koči na Vršiču. V dopoldanskih urah se bodo skupno podali na pohod proti Slemenovi špici, sledil bo uradni del srečanja s krajšim kulturnim programom in prijetnim druženjem.
Tržaški planinci se bodo na srečanje podali z avtobusom. Odhod avtobusa s trga Oberdan ob 6. uri, oziroma ob 6.15 izpred hotela Danev na Opčinah. Vpisovanje do ponedeljka, 4. junija, za prijave in morebitne informacije pokličite na tel. št. 040 220155 (Livio).

Srečanje s PD Integral

Vsakoletno srečanje s pobratenim Planinskim društvom Integral iz Ljubljane je za tržaške planince vsakič pravo doživetje; saj pomeni veliko obogatitev tako s kulturnega kot s človeškega vidika .
Letošnje bo v nedeljo, 17. junija 2012, tokrat v organizaciji Ljubljančanov, ki so za to priložnost že pripravili zanimiv, vsebinsko bogat program. Tržaški planinci se bomo z avtobusom peljali do Ljubljane, kjer se bodo srečali s člani pobratenega društva ter skupno nadaljevali pot do Rogatca. Tu si bodo najprej ogledali nekaj zanimivosti: etnografski Muzej na prostem, orglarsko delavnico Škrabl ter grad Strmol z bogatim muzejem. Po ogledu bodo nadaljevali pot z avtobusom do Rudijevega doma (590 m) na sedlu med Ženčajem in Donačko goro. Sledil bo vzpon na 882 m visoko Donačko (Rogaško) goro. Po sestopu čaka udeležence še topel obrok in veselo druženje.
Vpisovanje do 10. junija, za prijave in morebitne informacije pokličite na tel. št. 040 2201SS (Livio).

Planinska šola SPDT

Mladinski odsek Slovenskega planinskega društva Trst prireja od 2S. do 30. junija dvanajsto izvedbo Planinske šole na Planini pri jezeru nad Bohinjem, ki je namenjena osnovnošolski mladini. Med tednom bomo hodili na izlete različnih težavnostnih stopenj, prosti čas pa bomo izrabili za razne igrice v koči in v njeni okolici.
Glavni cilji planinske šole so spoznavanje narave, gibanje v naravi - varna hoja v hribih in družabno življenje. Za informacije pišite na mladinski@spdt.org, ali pokličite Katjo v večernih urah (338 5953515). Vabljeni!

24.05.

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti