Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Med prevozom trupla še smrt gorskega policista

Slovenske novice: Pri prevozu trupla včeraj umrlega slovaškega turnega smučarja je prišlo do hude nesreče helikopterja.
Žurnal 24: Pri reševanju trupla umrl še reševalec

SALZBURG - Drama na Grossvenedigerju, ki se je za enega od slovaških turnih smučarjev že končala tragično je danes dobila še bolj nesrečne okoliščine. Gorski reševalci in gorski policisti iz Avstrije so se namreč trudili, da bi truplo ponesrečenega nekako spravili iz ledene razpoke, kamor je padel včeraj okoli ene ure popoldan. Danes je na kraj tako priletel privatni helikopter, ki je nudil pomoč pri prevozu oseb in materiala ter ob spuščanju po žični vrvi naletel na težave v meglenem vremenu. Kot smo izvedeli iz Avstrije je ob tem prišlo do nesreče pri kateri je umrl en gorski policist, oba gorska reševalca pa sta huje poškodovana.

Predsednik gorske reševalne zveze Igor Potočnik je ob tem dejal da z zaskrbljenostjo spremljajo potek akcije v Avstriji in z vsem obžalovanjem sprejemajo informacije o novi smrtni žrtvi med temi, ki želijo pomagati sočloveku v gorah.

B. F.


Pri reševanju trupla umrl še reševalec

Žurnal 24: Iz Avstrije poročajo o hudi nesreči med gorskim reševanjem. Najprej je umrl slovaški alpinist, nato pa še gorski policist, ki naj bi ga pomagal reševati.
Dvojna nesreča se je zgodila na povratku s 3.657 metrov visoke gore Grossvenediger na Vzhodnem Tirolskem. Po dosedanjih informacijah je bil 35-letni slovaški alpinist del osemčlanske ekipe, ki je v soboto uspešno osvojila vrh in se je vračala v dolino, peterica je smučala, trojica pa je šla peš.

Pri tem je eden iz trojice, ki ni bil navezan, nenadoma padel v s snegom zakrito razpoko 40 metrov globoko. Zasul ga je še padajoči sneg, tako da najverjetneje padca ni preživel.

Danes so ga skušali rešiti iz razpoke gorski reševalci, ki jih je na območje nesreče kljub megli dostavljal helikopter.

Med tretjo vožnjo pa je sicer izkušeni pilot očitno storil napako in je verjetno zaradi slabe vidljivosti prehitro sprostil jeklenico, na katero je bila navezana trojica reševalcev. Zgrmeli so več kot 10 metrov v globino in padli na led, pri tem pa je bil padec za 52-letnega policista iz Linza usoden, eden od njegovih kolegov je bil huje, drug pa lažje poškodovan, poroča krone.at.

A. L.
 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti