Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Ravsanje ruševcev

sobota, 28. april 2012, ob 05:29, Boris Štupar, ogledov: 1462

Rok in Klemen Markuš: Zadnje vikende in proste dni je budilka kar pogosto zvonila okoli tretje ure zjutraj. Ruševca sva videla vsakič, ko sva se ga namenila fotografirat, a vedno nama je pred "nosom" ušel, ker naju je opazil.

Sedaj pa sva k stvari pristopila na drugačen način - s kamuflažnim šotorom. In kot vidite, se je očitno obrestovalo.

S sabo sva vzela očeta, kateremu je bilo seveda težko vstati pred tretjo zjutraj, a sva ga le prepričala, da se ga splača pogledat. Na lokaciji smo malo čez peto postavili šotor in čakali na prvo oglašanje. V jutranji zarji smo čakali (pri okoli 3 stopinjah Celzija ) kakšnih 20 minut, ko smo zaslišali prvo petje. Pogoji za fotografiranje so bili seveda še popolnoma misija nemogoče, a počasi se je le začelo daniti, tako da so posnetki nastajali pri vrednosti ISO 3200, zato tudi malo več šuma na fotografijah.

Ravsala sta se dva ruševca, a večina boja je potekala za robom hribčka, tako da nismo imeli kaj narediti kot le upati, da se preselita malce bližje. A žal se nista ...

Po uri opazovanja so se pojavili prvi sončni žarki, s tem tudi boljši pogoji za fotkanje, a kot bi mignil, sta kar naenkrat odletela v ruševje in tam nadaljevala boj.
Vsekakor pa smo odšli domov veseli, da smo ga končno šklocnili in vsekakor se še vrneva nazaj (vsaj midva).

Rok in Klemen Markuš

Oznake: FOT

Komentiraj (1):

Primož Auersperger, nedelja, 29. april 2012, ob 18:06

Zelo lepe fotografije, super da nas zalagate z zanimivimi prispevki iz sveta gorskih živali.

eXTReMe Tracker