Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vremenski kotiček - 29.04.12

Nedeljski dnevnikNajlepši mesec leta

Nekoč so trdili in prav gotovo še danes velja, da je mesec maj najlepši mesec v letu. Je pa res, da ga včasih zagode in je bolj aprilski, kot bi si želeli. Poglejmo si, kaj Herschel meni o letošnjem maju.

Za začetek meseca obeta mokro vreme, nestanovitno, ker je šestega polna luna, zgodilo se bo zjutraj, kar botruje takšni napovedi. Sredi meseca naj bi sledilo kar lepo vreme. Vzrok je v naslednji lunini fazi, ki bo nastopila nekaj pred polnočjo. To se bo zgodilo 12. maja. Mlaj 21. maja bo nastopil nekaj pred drugo uro zjutraj. Rezultat: lepo vreme. In konec maja? 28. maja sledi nova faza, nastopi ob desetih zvečer in po vremenskem ključu prav tako prinaša lepše dneve. Herchel torej pravi, da bo maj splošno gledano kar lep.

Ne sme pa biti preveč vroč. »Če se maj z vročino začenja, mraz že po urbanu, 25. maja, rad ne jenja,« pravi pregovor. In še: »Majnika dosti dežja, obeta jeseni vsega.« »Velikega travna če pogosto grmi, se kmet dobre letine veseli.« Bomo videli.

Napoved v besedi
Agencija za okolje in prostor napoveduje, da bo v četrtek in petek precej jasno in vse topleje. V četrtek bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki bo v petek oslabel. Razmeroma lep naj bi bil konec tedna, potem pa se utegne primeriti, da bo naše kraje znova občasno zalival dež.

Nedeljski dnevnik 29.04.2012

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti