Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prinesi kos neba s seboj v dolino

je geslo razpisa natečaja planinske fotografije PD Maribor matica in Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture

1. Tema natečaja je »Prinesi kos neba s seboj v dolino«. Poudarek je na motivih, ki prikazujejo planinsko delavnost, gorsko krajino, stavbno dediščino, živalski in rastlinski svet, dogodke in pojave iz gorskega sveta.

2. Natečaj |e namenjen ljubiteljskim in profesionalnim fotografom. ki so državljani republike Slovenije. Na natečaju ne smejo sodelovati člani žirije in njihovi najbližji sorodniki. Avtor lahko na natečaju sodeluje z največ petimi totografijami.

3. Zaradi predvidene razstave fotografij je predpisan enoten ležeči format fotografije, razmerje med dolžino in širino fotografija je 3:2. Ločljivost naj bo najmanj 3000 x 2000 točk. Fotografije naj bodo barvne. Dovoljena je osnovna neselektivna obdelava fotografij (izrez, osvetlitev, kontrast, ostrina barve, ipd.). Na natečaju ne smejo konkurirati predhodno nagrajene ali že objavljene folografije.

4. Fotografije se pošljejo v digitalni obliki (*.jpg) na CD in natisnjene v velikosti 24 cm x 16 cm. Na hrbtni strani vsake fatografije naj bo napisano ali nalepljeno:
- šifra (za različne fotografije istega avtorja različne šifre),
- naslov motiva,
- datum in kraj nastanka posnetka,
V posebni zaprti kuverti naj bo navedeno ime, priimek, naslov stalnega prebivališča in kontaktna telefonska številka avtorja ter spisek poslanih fotografij s šiframi.

5. Žirija bo obravnavala pošiljke, ki bodo do vključno 18. 5. 2012 poslane ali osebno dostavljene na naslov: PD Maribor matica, Jurčičeva 8/II, 2000 Maribor. Na pošiljko naj se obvezno napiše "Natečaj - ne odpiraj".

<<< Nadaljevanje je na >>> Razpis.pdf (394 kB) = za prenos >>>

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
FOT novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti