Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Toskanski Kostanji

Klemen Bečan: Prišel je čas, ko se je zima poslovila ter narava prebudila iz bele zimske odeje. Prišla je pomlad.

Pomlad je čas, ko dnevi postajajo daljši in sonce je bolj toplo. Je čas, ko so ljudje bolj veseli in megla v Ljubljani pojenja. Pomlad je tudi čas, ko topli žarki posvetijo na skale in se plezalci veselijo novih smeri, projektov (svojih ciljev) in novih sten, za katere so trdno trenirali čez zimo na umetnih stencah ali doma…

Za vse avanturiste, ljubitelje narave in navdušence športnega plezanja je Toscana pravi naslov za vas. V Toscani pomlad pokuka malce prej kot pri nas, zato je pravi trenutek, da jo obiščete prav zdaj.

Toskana je najbolj zanimiva turistična destinacija v Evropi, zahvaljujoč se vplivni zgodovini in neomejeni količini svetovno poznane umetnosti. Poleg teh znamenitosti Toscano obdaja prelepo gričevnato hribovje in mediteransko morje. Narava je poraščena z ogromno količino listnatih gozdov in prečudovitimi velikimi kostanji, kjer se skrivajo čudovite previsne stene. Toscanska provinca je priljubljena destinacija ne samo za poznavalce izvrstnega vina in uživalce domače kulinarike, ampak tudi za nas – ljubitelje plezanja v prelepem ambientu.

Plezanje

Divja pokrajina ponuja različen tip skale in pester izbor smeri, tako eno ali več raztežajne dolge smeri. Večina plezališč je skoncentriranih okrog mesta Lucca in Viareggio, ki sta oddaljena le nekaj kilometrov od Mediteranskega morja. Poležavanje na več kilometerski peščeni plaži zelo prija, da se spočijejo navite roke in olupljeni prsti. Nekaj sektorjev se nahaja severno ob obali, v bližini mesta Carrara. Plezanja je možno tudi na prelepem otoku Elba, ki ponuja plezanje po granitnih ploščah na prečudovitih plažah ter je odlična destinacija za dopustovanje z družino in prijatelji.

Naša izbira plezanja v Toscani je bila naključna. Namreč doma se je na plezalnem vodničku kar precej časa nabiral prah, pa sva rekla, zakaj pa ne bi obiskala nekaj novega na poti na Sardinijo. Toscana ponuja v svoji ˝džungli˝ zelo zanimivo plezarijo, stene so presenetljivo visoke, segajo kar tja do 60 metrov. Smeri so obogatene s kapniki, pri katerih po naravnem čudežu imajo nenavadne luknje, ki so super oprimek. Domačini temu pravijo da so nastale zaradi strel, …kaj pa drugega. Mi pa smo si mislimo ta svoje,…. tako da so oni zvrtali luknjo v kapnik in to je to.

Celotna objava: kbecan.blogspot.com >>>
Veliko slik in (tudi) koristnih nasvetov ... 

/.../ Logistika

Oddaljenost iz Ljubljane: 550 km.
Najbolj primeren čas: pomlad in jeseni (od septembra do decembra), nekatera plezališča obiščete pa tudi poleti, saj so kar tisoč metrov nad morjem..
Vodniček: http://www.versantesud.it/INGLESE/dettaglio.asp?id=214
Nastanitev: kamp v Viareggio, apartmaji v Camaiore. Če si z avtodomom pa lahko spiš kjerkoli na parkiriščih na dostopu v plezališča.
Trgovine: Dico, Penny v Viareggiu, Carefourr v Pisi.
Kofeterija in zajtrki: Slaščičarna Il Rosana v Camaiore.
Picerije: V Camaiore so vse picarije zelo dobre.
Voda: Povsod so vodnjaki v vasicah z zelo dobro gorsko vodo, ponavadi ob vznožju v plezališča. Tuširanje v tolmunih ali morje.
Druge aktivnosti: prelepi sprehodi po hribovitem svetu.
Znametitosti: Pisa, Lucca, Firence.
Ljudje: zelo prijazni.

Poleg plezanja, uživanja odlične hrane in vina, sprehajanje po čudovitih sredozemskih ulicah, je Toscana zelo lepa za sprehajalce po hribovitem svetu. Urejene potke te vodijo po čudovitih gozdovih, kjer te spremlja nepozabna tišina narave. Za sprostitev in vdihavanje miru, je Toscana pravi raj.

  26.03.2012

 

V bližini mesta Carrara sva obiskala grotto Monzone, ki je ni v vodničku. Je nov sektor, v katerem je približno 25 smeri, ki so precej previsne in dolge ter z najboljšimi kapniki na tem Svetu. V grotti Monzone lahko plezaš celo leto, v vročini, snegu, dežju, v glavnem kadarkoli.

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46074

Novosti