Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vogel za vedno

Polet.si, Soba z razgledom - Samo Vidic: Poklic fotografa me nenehno vodi po svetu in tako spoznavam nove kraje in ljudi, ves čas, ter se čudim. Lepotam.

Novostim. Drugačnosti. Nenavadnosti. Vsakdanjosti. Narave in ljudi, ki jih ponavadi zlite v nevsakdanjih sožitjih lovim v objektiv. Za motiv. Ta motiv je včasih last vseh, včasih natančno določene stranke. A bolj kot me potovanja vodijo po svetu, bolj razumem rek, da je povsod lepo, a doma najlepše.

Visoko nad Bohinj. Na Vogel. Spomini so tako močni, da se mi vsakič zdi, da se je zgodilo včeraj. In se, jasno, ni. A smo hodili na Vogel vsako zimo na počitnice v eno izmed koč, ki privilegirano stojijo v tisti brezmejni lepoti. Počitnice na Voglu so zame bile in do danes ostale počitnice vseh počitnic. Počitnice brez konkurence, ko iščem in takoj najdem najljubši skriti prostor v srcu. Snega je bilo vedno ogromno, lahko bi ga posojali in izvažali. Družba je bila čudovita, nobenih napetosti, nobenih preigravanj, nobenih viškov, nobenih padcev, preprosto dogajalo se je. Spontano. Ko se danes z gondolo peljem proti Voglu in gledam gor in gledam dol, se spomini vedno vračajo. Niso nostalgični, so preprosto radost. In potem kapučino v Viharniku, klepet z Jako v servisu in razglabljanja o tem, kako mu je uspela zadnja shujševalna kura. Golaž pri Merjascu. In seveda smučanje ter predvsem fotografiranje. Vsakič na novo odkritih lepot. Včasih, na posebno lahkoten dan, je Vogel tudi samo postopanje in druženje pred hišico v parku Snowboard.

Vogel je zame najlepše smučišče na svetu – in videl sem jih zares veliko. Vogel je poseben, Vogel je zame romantičen in komaj čakam, da bom prihodnje leto tja odpeljal sina. Prvič. V polni »bojni« opravi. Res, komaj čakam, da bom z njim delil navdušenje in srečo na tem posebnem kraju.

Samo Vidic

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti