Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Aljaska FAD 2012

FreeApproved: ... je alpinistično-raziskovalna na zahod Aljaske <> Freeapproved Alaska 2012 Expedition

Odpravo sestavljajo člani društva: Anže Čokl, vodja odprave, Bor Šumrada, Boštjan Virc, Dušan Huč, Grega Ažman, Janez Rutar, Matej Pobežin, Urban Iglič, Valentina Mravlje in Žiga Fujan.
Od 1. aprila do 3. maja 2012

V mesecu aprilu se na pot odpravlja desetčlanska odprava na zahod Aljaske. Od domovine bomo oddaljeni 14.521 kilometrov, od zadnje naselbine pa 210 kilometrov zračne razdalje. Naš dom na Aljaski bo ledenik obdan z deviškimi, še neosvojenimi in neimenovanimi vrhovi, v zavetju šestih šotorov. Okrog in okrog nas bo gorska pustinja, neskončni aljaški gozdovi in močvirja. Na odpravi bomo člani odprave skušali osvojiti nekaj najlepših deviških vrhov, saj jih je samo okrog baze preko 30. Preplezati želimo katero izmed preko 1400 metrov visokih nepreplezanih sten ter presmučati prvenstvene linije po neskončnih ozebnikih.
Kot prva odprava na izbranem ledeniku bomo opravili tudi osnovne meritve. Eden bistvenih ciljev odprave pa je tudi nastanek novega dokumentarnega filma, ki ga bomo premierno predstavili v Cankarjevem domu in na TV Slovenija 1.

Ker želimo odročne kraje Aljaske, kamor se odpravljamo na posebno avanturo, doživeti čimbolj pristno, se bomo javljali samo s kratkimi satelitskimi sporočili, predvidoma enkrat dnevno. Potek odprave boste lahko spremljali na Twiterju

 

 ....03.2012



Objavljeno na AnzeCokl.com  


AnzeCokl/G-L: Izlet na Aljasko 

Kategorije:
Novosti ALP VTG SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Aljaska FAD 2012"

Dominik Skumavec,

Samo en popravek: od domovine boste okrog 8.000 km, nič več. Zračne črte seveda. Srečno pot!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti