Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Aljaska FAD 2012

 ....03.2012Objavljeno na AnzeCokl.com  


AnzeCokl/G-L: Izlet na Aljasko 

nedelja, 1. april 2012, ob 23:07, Franci Savenc, ogledov: 1985

FreeApproved: ... je alpinistično-raziskovalna na zahod Aljaske <> Freeapproved Alaska 2012 Expedition

Odpravo sestavljajo člani društva: Anže Čokl, vodja odprave, Bor Šumrada, Boštjan Virc, Dušan Huč, Grega Ažman, Janez Rutar, Matej Pobežin, Urban Iglič, Valentina Mravlje in Žiga Fujan.
Od 1. aprila do 3. maja 2012

V mesecu aprilu se na pot odpravlja desetčlanska odprava na zahod Aljaske. Od domovine bomo oddaljeni 14.521 kilometrov, od zadnje naselbine pa 210 kilometrov zračne razdalje. Naš dom na Aljaski bo ledenik obdan z deviškimi, še neosvojenimi in neimenovanimi vrhovi, v zavetju šestih šotorov. Okrog in okrog nas bo gorska pustinja, neskončni aljaški gozdovi in močvirja. Na odpravi bomo člani odprave skušali osvojiti nekaj najlepših deviških vrhov, saj jih je samo okrog baze preko 30. Preplezati želimo katero izmed preko 1400 metrov visokih nepreplezanih sten ter presmučati prvenstvene linije po neskončnih ozebnikih.
Kot prva odprava na izbranem ledeniku bomo opravili tudi osnovne meritve. Eden bistvenih ciljev odprave pa je tudi nastanek novega dokumentarnega filma, ki ga bomo premierno predstavili v Cankarjevem domu in na TV Slovenija 1.

Ker želimo odročne kraje Aljaske, kamor se odpravljamo na posebno avanturo, doživeti čimbolj pristno, se bomo javljali samo s kratkimi satelitskimi sporočili, predvidoma enkrat dnevno. Potek odprave boste lahko spremljali na Twiterju

 

Oznake: ALP, VTG

Komentiraj (1):

Dominik Skumavec, ponedeljek, 2. april 2012, ob 21:55

Samo en popravek: od domovine boste okrog 8.000 km, nič več. Zračne črte seveda. Srečno pot!

eXTReMe Tracker