Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

1. nagrado

Scabiosa Trenta je žirija 18. filmskega festivala Alpi Giulie Cinema prisodila filmu SFINGA

Organizator, letos že 18. filmskega festivala Alpi Giulie Cinema je tržaško društvo Monte Analogo.

V sklopu festivala potekajo projekcije filmov z vsega sveta, po različnih krajih Furlanije več mesecev, za nagrado pa lahko tekmujejo zgolj filmi Furlanije-Julijske krajine, Slovenije in avstrijske Koroške.
Letos se je v tekmovalni del prebilo 15 filmov, ki so gorski svet obravnavali s športnega, kulturnega, zgodovinskega, naravovarstvenega in etnografskega zornega kota.

Žirija je o filmu Sfinga, ki je prejel 1. nagrado - Scabiosa Trenta, napisala:

»Film je čudovit v vseh svojih komponentah. Preko inovativnega scenarija in odlične fotografije, do uporabe različnih filmskih tehnik. Našo pozornost je najbolj pritegnila primerjava med dvema generacijami alpinistov, ki se odvije v zgodbo ene najbolj fascinantnih sten slovenskih gora in predstavlja duha v državi, kjer so gore kot simbol solidarnosti in vzajemnosti prisotne tudi v vseh nacionalnih simbolih. Vzporedna montaža dveh časovnih obdobjih zgodovine alpinizma je igriva, z nekaj fantastičnimi trenutki humorja in presenetljivim koncem.«

Gregor Kresal  

   ...03.2012

MONTE ANALOGO (ime izhaja iz naslova knjige Renèja Daumala, klasika planinske književnosti) je ime tržaškega društva, ki cilja k izobraževanju, razvijanju in širjenju slik in gradiva, ki zadevajo vrhe sveta in junake potovanj, odprav in športnih dejavnosti v zvezi z goro.
Delovanje društva MONTE ANALOGO obsega ustvarjanje medijskega arhiva na osnovi že zbranih 300 filmov in 2.500 knjig ter ustanovitev literarne nagrade in štipendije na planinske tematike.
MONTE ANALOGO: zbirna točka za vse, kar zadeva gorsko kulturo, raziskovanja, speleologije in okolja v mestu z dolgoletno tradicijo in tisoči ljubiteljev.

► Program: Programma Teatro Miela

Monteanalogo.net


G-L o filmu SFINGA   www.sfinga.net

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti