Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

1. IRCC tekma

AK Slovenska Bistrica: V soboto smo se odpeljali v Avstrijski Hermagor, v bližino znanega smučišča Nasfeld. Vendar se nismo smučali, sankali, še kepali se nismo.

Naš podmladek je meril moči na prvi izmed petih tekem pokala Alpe Adria. Od ranega jutra do pozne noči so mladi plezalci iz Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije,razdeljeni v petih starostnih kategorij kazali svoje plezalske sposobnosti. Na voljo so imeli vsak po dve smeri, najboljših osem v vsaki kategoriji pa je za nagrado dobilo še eno finalno smer, ki je dala tudi končne rezultate. Zanimivo pa je bilo, da so vse kategorije razen najmlajših plezale smeri v vodstvu, s sprotnim nameščanjem varovanja.

Slovenci smo v vseh kategorijah pošteno mešali štrene domačinov in ostalih, saj smo zasedli kar nekaj mest na stopničkah. In kako se je odrezala ekipa Bistričanov? Solidno. Gal in Stela sta svojo prvo smer preplezala odlično, do vrha, v drugi pa oba naredila nepotrebno napako, ki ju je stala finala. Zasedla sta Stela 14., Gal pa 18. mesto. Eva se je v obeh smereh borila do konca, prišla v finale, kjer pa tudi pri njej ni šlo brez napake, na koncu je bila 8. V kategoriji U20 je Matic s dobrim plezanjem v obeh smereh prišel v finale, kjer je stiskal moči do konca in pristal takoj za stopničkami na 4. mestu.

Za vse tekmovalce je bila tekma dober trening in pokazatelj, kje so sedaj ko so vsi razen Matica prestopili v višjo kategorijo. Ta dan je bil tudi dober trening potrpežljivosti. Ker so bile nekatere smeri postavljene tako, da so plezalci porabili skoraj ves razpoložljiv čas plezanja, se je tekma zavlekla za debeli dve uri. Pa še toliko za pot domov in prispeli smo zgodaj zjutraj naslednjega dne.

19.02.2012
 

+► Galerija - foto Marjeta Leva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti