Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kratek dnevnik jamarskega zasvojenca

Damijan Šinigoj: Evo, sem zbral svoje jamarske dogodivščine (predvsem z bloga pa tudi od drugod) in se mi zdi, da se je kar simpatično naredilo.

Predstavljajte si majhen ali večji vhod v podzemno jamo. To je vhod v drug svet. V njem si prepuščen samemu sebi in zanesljivim soplezalcem, osvobojen vseh »pozemeljskih« težav. Tam je tema, je blato, odvisen pa si zgolj od svojih telesnih in duševnih sposobnosti. Bom zlezel skozi ožino? Bom odkril novo dvorano, bom razširil ožino toliko, da bom zmogel skoznjo, se mi bo uspelo spustiti na dno? Če tega ni, ni da bi se jezil, če pa je, klobasa ob zaključku jamarjenja še bolj tekne. Izzivi kot so 1502 m globoka jama Čehi 2 pa še zmeraj kličejo ... Morda je kje še neodkrita globina, kjer bi lahko preskusili sebe in svoje tovariše. Pod zemljo namreč ni ne zavisti ne nasprotovanj. Ves ta svet vam na humoren način skozi dnevniške zapise v Kratkem dnevniku jamarskega zasvojenca riše pisatelj in jamar Damijan Šinigoj. Da o medvedih ne govorimo ... In Čaganka, najzahtevnejša dolenjska jama, še vedno kliče. 

Damijan Šinigoj (1964) pisatelj, prevajalec, scenarist, urednik, publicist, potapljač, planinec, predvsem pa jamar. Napisal je dva romana, tri zbirke kratke proze, prevedel sedem knjig, po njegovih scenarijih sta bila posneta dokumentarni in celovečerni film.

 

Kratek dnevnik jamarskega zasvojenca
Damijan Šinigoj
Fotografije: Matej Pejanovič, ... [et al.]
Goga, 2012
trda vezava, 223 str.
Mere: 20x13 cm, 275 g
ISBN: 978-961-277-021-1
Cena: 15,00 euro
COBISS.SI-ID 259246080

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti