Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Velikonočni prazniki v Triglavskem pogorju

sreda, 16. marec 1932, ob 14:29, Boris Štupar, ogledov: 925

Jutro (1932): SPD sporoča, da bodo od 18. marca do aprila oskrbovane: Staničeva koča, Triglavski dom na Kredarici in Koča pri Sedmerih jezerih. Zasilno bo oskrbovana tudi Vodnikova koča na Velem polju.

Ker so snežne prilike prav ugodne, bodo gotovo vsi smučarji to vest z veseljem pozdravili. Skozi dolino Krme do Staničeve koče je izvedena zimska markacija, ki vodi od tam dalje za Ržjo v Velsko dolino in preko Hribaric v dolino Zajezeram do Koče pri Sedmerih jezerih. Sestop v Bohinj je mogoč ali preko Planine pri Kraju (brez markacije) ali pa preko Ovčarije, Dednega polja in Vogarja na Staro Fužino. Prehod »Čez štapce« nad kočo je z vrvjo zavarovan.
Tako je omogočena širšemu smučarskemu svetu ena naših najlepših smučarskih tur. Ker je pričakovati za praznike večji obisk, naj si vsakdo, ki more, že vnaprej zagotovi prenočišče in oskrbo.
Celodnevna oskrba stane na Staničevi koči in Kredarici 80 Din dnevno, na Koči pri Sedmerih jezerih pa 75 Din, za nečlane 10 Din več. Z naročilom je poslati polovico zneska vnaprej. Če se ne zahteva vsa oskrba, stanejo prenočišča 20 Din za osebo, za nečlane pa 30 Din. V Mojstrani so na razpolago nosači za prtljago. Prenos stvari se računa po 5 Din za kilogram bruto-teže. Za nosače vprašajte pri Gregorju Lahu ali pa v hotelu »Triglav« v Mojstrani. V Bohinju pa pri Žvanovih v Srednji vasi ali pa v hotelih SPD pri Sv. Janezu ali pri Zlatorogu.
Prijave sprejema do 23. t. m. pisarna SPD ali Janez Bitenc na Staničevi koči, pošta Mojstrana, kakor tudi oskrbniki imenovanih koč. — Visokogorski smučarski tečaji, ki so bili objavljeni v prospektih, so zaradi snežnih prilik preloženi na kasneje in bo njih pričetek pravočasno najavljen.

Jutro, 16. marec 1932
 

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker