Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zvezni tečaj za smučarske učitelje

petek, 11. marec 1932, ob 10:29, Boris Štupar, ogledov: 758

Jutro (1932) - šport: JZSS razpisuje tečaj za smučarske učitelje od 6. do 17. aprila na Staničevi koči pod Triglavom. Tečaj je odprt za vse izurjene smučarje, člane zveznih klubov, ki se morajo prijaviti preko svojega kluba, odnosno podzveze najkasneje do 1. aprila.

Tečaj bo obsegal praktično in teoretično vse tisto, kar zahteva zvezni pravilnik za smuške učitelje. V tečaj naj prijavijo klubi samo one, ki imajo smisel in veselje do poučevanja v smučanju in ki bodo pripravljeni voditi pozneje smučarske tečaje.
Vsi udeleženci tečaja se zberejo 5. Aprila v Mojstrani v hotelu Triglavu, od koder je skupni odhod opoldne. Celodnevna prebrana za udeleženca tečaja je dnevno 60 Din. Prijavnine ni.

V dneh 15. in 16. aprila se bodo vršili na Staničevi koči izpiti za smučarske učitelje, kateri naslov si morejo pridobiti vsi oni, ki zadostijo vsem pogojem zveznega pravilnika. Teh izpitov se lahko udeleže tudi vsi ostali član: zveznih klubov, ki hočejo polagati izpit brez tečaja, vendar se morajo prijaviti za izpit najkasneje do 1. aprila preko svojega kluba V primeru, da v določenem času Staničeva koča ne bo prosta, se bo vršil tečaj na Vodnikovi koči na Velem polju. Podzveze in klubi naj skrbijo, da bo tečaj čim bolje obiskan, ker je nujno potrebno, da dobimo večje število smučarskih učiteljev ob ogromnem razmahu, ki ga zavzema vsako leto smučarski šport.

JZSS
Jutro, 11. marec 1932
 

eXTReMe Tracker