Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

DP v TTS 2012

PZS, KTTS: Kljub splošnemu pomanjkanju snega so organizatorji uspešno pripravili že sedemnajsto tekmo v turnem smučanju na Jezerskem. - 15. memorial Luke Karničarja in Rada Markiča

Tekma je štela tudi za državno prvenstvo posameznikov, državni prvak je postal absoutni favorit Nejc Kuhar. Zimske temperature, sončno vreme in naravnost idealne snežne razmere so bili glavni razlogi za zadovoljstvo 54 tekmovalcev iz Slovenije in sosednje Avstrije, ko so z nasmeškom zapuščali našo dolino.

Nekaj smo k dobremu vtisu upam dodali tudi številni organizatorji, ki smo se trudili, da bi državno prvenstvo potekalo v čim boljših pogojih in da bi bilo tekmovanje prežeto s spominom na naša prijatelja Luka Karničarja in Rada Markiča. Letos bo minilo že petnajst let od tragične nesreče na Okrešlju, zato smo jubilejnemu tekmovanju posvetili še večjo pozornost.

Tekmovanje je bilo tudi tokrat v dolini Komatevre, prek Pečovnika in Plešivca, pa vse tja na tržiško stran v Dolgo njivo in nazaj prek Plešivca do cilja pri lovski koči na Staniču. Mladinci, ženske, rekreativke in rekreativci so nastopili na krajši progi, na daljši pa so se pomerili člani za naslov državnega prvaka, ki je ostal v rokah absolutnega favorita Nejca Kuharja (GRS Jezersko).

Najboljši slovenski tekmovalec v turnem smučanju tudi tokrat ni dovolil nobenega presenečenja svojim reprezentančnim kolegom, ki so v lovu za najboljšim samo premešali svoje uvrstitve iz prve letošnje tekme za slovenski pokal. Drugo mesto je osvojil Anže Šenk (TTSO Jezersko), tretje pa lanski zmagovalec jezerske tekme Klemen Triler. Med ženskami je naslov državne prvakinje ob odsotnosti žal poškodovane Jane Marinko, osvojila Špela Zupan (KGT Papež), pred domačinkama Anjo Stenovec in Petro Karničar (obe TTSO Jezersko).

Med mladinci je z najboljšim časom na krajši progi prepričljivo zmagal Luka Mihelič (TSO Olimpik), pred Urhom Karničarjem (TTSO Jezersko) in Matjažem Merlakom (Kranj). Najboljše rekreativke so bile Polona Karničar, Irena Gartner in Darja Sever, med rekreativci pa so prva tri mesta zasedli Franc Zadnikar, Ido Karničar in Tomaž Mohorič.

Organizacija in izvedba: Planinsko društvo Jezersko, GRS Jezersko, Športno društvo, Lovska družina, Gasilsko društvo, Društvo upokojencev in Aktiv kmečkih žena - vsi z Jezerskega.

Glavni pokrovitelj: Občina Jezersko.

Bogate nagrade za vse tekmovalce so prispevali: ELAN, RODEO TEAM, PROLOCO JEZERSKO, KMETIJA KOVK, ZAVAROVALNICA TRIGLAV, HOTEL PLANINKA in FOTO BONI.

Drejc Karničar

28.01.2012

► Rezultati 2012 (PDF, 118 kB)

 

 

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti