Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bergfex

Nejc Kuhar: Po tritedenskem tekmovalnem premoru po prvi tekmi, je bil čas, da malo preverim, kaj se je naredilo na treningu v tem času.

Tekma Bergfex je bila idealen test za to, saj je vključevala tako vzpone po smučišču, kot tudi v špuri izven smučišča. Zanimivost tekme je bila, da se je skoraj v celoti odvijala pred očmi gledalcev, v treh krogih s po 300 višinskimi metri. Filozofija organizatorjev je tekmo približati občinstvu, kar jim je res uspelo, saj je bilo s štartnega mesta mogoče videti 90% proge.

S svojim nastopom sem lahko zadovoljen, saj sem pripravljenost od prve tekme v Canazeiu precej dvignil. Na smučišču sem že zelo suveren, tudi tehnika mi ne dela več težav in lahko strmino napadem. Nekaj težav mi delajo še položni deli v špuri, kjer nimam opore za roke. Tu moram ves čas misliti na tehniko, saj ko gas odprem do konca, se mi le ta hitro poruši. Pred mano je pričakovano končal le mladi Nemec, ki je trenutno najbolj 'vroč' talent v turnem smučanju na svetu in verjetno prvi, ki bo lahko Španca Jorneta izrinil s prestola. S preostalo konkurenco sem lahko dokaj suvereno opravil kljub temu, da je nastopila praktično celotna avstrijska in nemška reprezentanca.

Rezultati: 1. Anton Palzer (38' 14''), 2. Nejc Kuhar (+ 55''), 3. 3. Rene Fischer (+1'39'') ... 
... 9. Klemen Triler  (+ 5' 06''); uvrščenih 53 moških.

  27.12.2011

 
Prizorišče tekme je bilo smučišče v ozadju.

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti