Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pomladna Kredarica sredi zime

četrtek, 29. december 2011, ob 20:29, Boris Štupar, ogledov: 2395

Rok in Klemen Markuš: Po prebiranju novic o razmerah na poti na Kredarico, smo se oče, bratranec in midva odločili, da gremo pogledat na Kredarico. Vremenska napoved je bila idealna, tako da nismo imeli kaj zgrešit.

Po jutranjih problemih s palicami s hojo začnemo okoli pol sedmih. Začetni tempo je bil ubijalski (trma), a višje ko smo bili, boljše smo bili razpoloženi. Pot je lepo uhojena, tako da smo smuči nosili kar na ruzakih, saj smo tako hitreje napredovali. ... celotna objava >> Pomladna Kredarica sredi zime

Med obiskovalci zaslišim, da naj bi že čez nekaj minut prišel na Kredarico helikopter. Pozorno poslušam in res zaslišim ropot helikopterja, kater je bil prava popestritev.

Po slabe pol ure se vojaki odpravijo v helikopter, si ogledajo še vrh Triglava in z lepim manevrom pridrvijo z veliko hitrostjo precej nizko pod Kredarico.
Nato pa se z nasmehom spustimo po lepih strminah v dolino. 

Snežne razmere za smuko so bile do nadmorske višine okoli 2000 metrov idealne, malo odjuge po trdi podlagi. Nižje je bilo že precej gnilca, temu primerne so bile tudi noge. Prismučali smo do Malega polja, nato pa smučke na ruzak in hop v dolino.

Rok in Klemen Markuš

 

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker