Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Božični nočni pohod na Čreto

 

četrtek, 29. december 2011, ob 05:29, Helena Plahuta, ogledov: 1690

Helena Plahuta: Božič 2011, je bil dan, ko je bilo vreme prijetno, prav pravšnje za pohod. Člani PD Vransko, vsako leto organizirajo pohod iz Vranskega na Čreto.

Ob 17. uri so krenili iz Vranskega. Prvi so prispeli na Čreto že čez eno uro, drugi malo kasneje. Letos se ga je udeležilo več kot 150 pohodnikov. Veliko pa jih je prišlo tudi čez dan, saj raje hodijo po soncem obsijanem gozdu in uživajo pri koči.

Dom na Čreti – 875 m, že nekaj let oskrbuje prijazna oskrbnica Nina. Pričakala je pohodnike s pripravljenimi dobrotami iz kotla (boranjina sestrična in pasuljev nečak ), ki se jih niso odrekli. Občina Vransko je prisluhnila planincem in primaknila svoj delež. Vsakemu je teknilo, saj po sneženi poti in več kot enournem pohodu se res prileže nekaj takega. Za posladek si lahko dobil Češnjev zavitek z borovnicami. Hitro ga je zmanjkalo.

Srečevali so se stari znanci, planinci, pohodniki teh in onih društev. Vsi veseli so si nazdravljali ob zakurjenem ognju in se dogovarjali za pohod naslednje leto.
Nekateri planinci so prišli kot pohodniki še drugi dan, 26. 12. 2011, na praznik.
Prizadevnim članom PD Vransko, posebej gospodarju koče Tonku, je bilo v zadovoljstvo, da je nočni pohod uspel.
Naslednje leto pa se pridružite tudi Vi, ne bo vam žal.

Mojca

eXTReMe Tracker