Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Celjski alpinisti ponovno zelo aktivni

četrtek, 29. januar 1981, ob 17:29, Boris Štupar, ogledov: 1141

Novi tednik (1981): Kljub hudemu mrazu, ki je zajel Slovenijo, je bilo opravljeno kar lepo število vzponov.

Razmere v stenah so slabe, suh sneg ni zmrznil, še vedno je treba krepko gaziti do zimskega zavetišča ali stene. Tako so Cankar, Šrot in Topolovec gazili do bivaka pod Ojstrico celih 5 ur. V soboto 10. 1. so se povzpeli po južnem grebenu na Krofičko, naslednji dan pa so splezali še Zahodno grapo (II) v Ojstrici. Tu se jim je pridružil tudi Smodiš.
17. t. m. je bil prvi del zimskega tečaja na Okrešlju. Ob pomoči ostalih članov odseka sta ga vodila in izvedla Dušan Glažar in Jože Zupan. Tečaja se je udeležilo 10 tečajnikov. Obravnavali so hojo v snegu in ledu, uporabo derez in cepina, varovanje v snegu in zimske nevarnosti. Na koncu so opravili še pristop na Tursko goro. Cajzek in Topolovec sta s Turske gore sestopila po Tschadovi smeri.
18. 1. so Cankar z Laznikovo in Topolovec z Goleževo ponovili Belo piramido v Turski gori. To je plezal tudi Cajzek, ki je nato še soliral Dušanov steber.
21. 1. sta Smodiš in Šrot preplezala Poševno grapo v Mrzli gori in sestopila po Vzhodni.
V noči 23. in 24. t.m. so Cajzek, Izlakar, Smodiš, Šrot in Zupan ponovili Smer skozi okno v Križu. Zjutraj pa sta Cajzek in Knez (AO Impol) splezala Smer Jana Platenshusa (III) v Dolgem, hrbtu. Opravila sta tudi pristop na Štruco in Skuto. Izlakar, Skale, Smodiš, Šrot in Trontelj pa so ponovili Hudi prask v Mrzli gori.
25. 1. so Izlakar, Mehova, Povše, Smodiš in Zupan ponovili Tschadovo smer, Cajzek pa Poševno grapo in sestopil po X grapi.

A. S.
Novi tednik, 29. januar 1981
 

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker