Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

IRCC - Zagreb 2011

ALPHUT: Pričakovali smo kakšno uvrstitev v finale, po tihem upali na kaj več, iztržili pa štiri finale, dve 2. mesti, ter 6., 7. in 10. mesto. - Mednarodno tekmovanje mladih v Zagrebu

Vse to se je dogajalo v soboto, 22. oktobra 2011, v plezalnem centru v Zagrebu.
Udeležili smo se mednarodne tekme v športnem plezanju za mlade od letnika 2003 pa malo manj mlade do letnika 1942. Glavni organizator Boris Čujić in njegovi sodelavci so pripravili po dve smeri za vsako kategorijo, najboljših osem v vsaki kategoriji pa se je pomerilo še enkrat v finalni smeri.
Čez dan se je zvrstilo okrog 200 plezalcev iz Hrvaške, Srbije, Avstrije in Slovenije.

Najprej je bil na vrsti Gal, v kategoriji U10, ki je edini od bistriške ekipe obe kvalifikacijski smeri zmogel do vrha in si prvi prislužil finale. Tudi v finalni smeri je plezal odlično in si zagotovil stopničke za 2. mesto.
V kategoriji U12 smo imeli Stelo in Andreja. Za Stelo, kot je dejala tudi sama, ni bil pravi dan, v obeh smereh ji je malo zmanjkalo do vrha, kar ni bilo dovolj za finale, na koncu je osvojila solidno 10. mesto. Si pa je finalni nastop prislužil Andrej, vendar se mu finalna smer ni preveč posrečila, tako da je bil na koncu 7.
Popoldan so sledile starejše kategorije. V U16 se je Evi prav tako uspelo prebiti med prvih osem. Finalna smer z zelo majhnimi oprimki in to v previsu je delala težave skoraj vsem puncam. Na koncu so bile razlike zelo majhne, Eva pa je končala na 6. mestu. Sledil je še Matic v kategoriji U20, uspelo mu je priti v finale, kjer je za samo en oprimek izgubil zmago, vendar dosegel kljub temu zelo dobro 2. mesto.

24.10.2011

Več fotografij - Marjeta Leva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti