Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Letošnje srečanje vodnikov

MDO Posočja je (v soboto, 15. oktobra) pripravilo Planinsko društvo Bovec pod vodstvom planinskega vodnika Mirana Klaves.

 
Udeležili so se ga vodniki iz PD Bovec, PD Ajdovščina, PD Cerkno, PD Idrija, PD Nova Gorica, PD Podbrdo in PD Tolmin. Vremenske razmere so bile idealne.

Vodniki so se zbrali v Bovcu, na kar so se peljali do Mangartske planine in nato odšli peš na Mangartsko sedlo. V koči PD Bovec so jim pripravili topel obrok. Po pozdravu organizatorja in predsednika PD Bovec Roberta Rota, predsednika MDO Posočja Gregorja Rupnika, načelnika VK PZS Franca Gričarja so vodniki pod vodstvom načelnice MDO Posočja Lidije Vončina določili delegate za zbor vodnikov 26. novembra na Igu in organizatorja ter datum srečanja 2012. Delegati za zbor bodo Lidija Vončina iz PD Nova Gorica, Stanislava Boljat iz PD Tolmin, Marica Brezavšček iz PD Idrija in Bogdan Kodele iz PD Ajdovščina. Pogovor je tekel o sporazumu med GV in planinskimi vodniki, tržni inšpekciji, zavarovanjih, izpopolnjevanjih in drugih tekočih problemih. Vodniki so ob dnevu reke Soče podprli tudi Zakon o varovanju reke Soče.
V letu 2012 bo srečanje 20. oktobra v organizaciji PD Podbrdo.

Zahvala za dobro organizacijo dogodka gre PD Bovec in Miranu Klavesu ter osebju v koči za gostoljubnost.

Lidija Vončina 
Fotografiji Robert Rot
 

 

  

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti vodPZS

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti