Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Vzponi alpinistov s Črnuč

1984

petek, 12. oktober 1984, ob 20:29, Boris Štupar, ogledov: 1055

Zbor občanov: Navkljub letošnjemu slabemu, deževnemu poletju, ki ni bilo primerno za težje alpinistične vzpone v tujini, so črnuški alpinisti uresničili nekaj davnih želja v zahodnih Alpah in Dolomitih.

Avgusta je Mirko Kranjc s soplezalcem iz soškega alpinističnega odseka preplezal slavni Bonattijev steber v 1000-metrski granitni skalni špici Dru (1000 m, VI A 2, 14 ur). Boris Benedičič je s soplezalcem Avbljem iz AO Delo preplezal nekaj zelo zahtevnih prostih smeri v Dolomitih z oceno VII -. Ponovili so tudi nekaj zelo zahtevnih smeri v naših Alpah - v Triglavski steni, Mangartu, Vršacu, Šitah in Jalovcu. Kot vodniki pa so sodelovali pri vodenju DO Teol na drugi najvišji avstrijski vrh Grossvenediger; pohod je kljub megli in sneženju lepo uspel.
Zelo lepo napreduje tudi generacija plezalcev, ki so jo začeli vzgajati pred letom dni. Med njimi izstopata Milan Črv s 60. vzponi in Dragan Todorovič z zelo lepimi vzponi.
Okoli 1. novembra so obiskali Paklenico in tem preplezali 40 smeri; nekatere so bile ekstremno težke z oceno VII.
V začetku leta 1985 bodo pripravili plezalno šolo, poleti pa načrtujejo obisk v severni Norveški in plezanje v stenah tamkajšnjih fjordov.

D. P.
Zbor občanov, 1984, letnik 24, številka 16
 

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker