Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Prvi oktober na Veliki planini

Planinski glas: ... v znamenju Bajtarskega golaža

Otvoritev 81. sezone bajtarjev na planini, je potekala v prijetnem vzdušju, v Velikoplaninskem stanu na Veliki planini. Dnevi so topli in prav tako je bilo to jutro. Že ob osmi uri je bilo skoraj 15 stopinj C.

Kuharja sta že od jutranjih ur nalagala na ogenj in pripravljala vse za golaž. Tudi ostali bajtarji, ki so bili zadolženi za organizacijo, niso počivali. Ob 11. uri je župan bajtarjev Milan Vodlan pozdravil vse, ki so prišli na to našo prireditev. O zgodovini bajtarstva je govorila Helena Plahuta, župan in Lojze Menegalija pa sta podelila redne in zlate značke . Letos sta zlati znački prejela zakonca Angelca in Franci Erjavšek iz Stahovice. Naša člana sta že več kot 20 let.

Župan se je zahvalil tudi raznim sponzorjem in tistim, ki so pomagali pri našem delu. Potem pa je napočil najbolj slavnostni trenutek, ko je »bajtarski farovž« poizkusil golaž in ga »požegnal«. Šele takrat je bilo moč golaž tudi kupiti.
Veseli smo, da nam je služilo vreme, da se je druženje nadaljevalo še kasno popoldne. Res, veselja je bilo dovolj ob snidenju prijateljev, pa klepetu z naključnimi znanci in obiskovalci planine.

Še bodo lepi dnevi jeseni, pa tudi pozimi naša planina ne sameva. Bajtarji se družimo po kočah in v domovih. Za novo leto bomo spet koledovali.

Bajtarka Helena

 



 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti