Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Začetek tricikliranja

... iz Lase v Katmandu. O tem, da nameravata dva invalida, Britanec Paul Pritchard in Avstralka Carol Hurst, s tricikloma, posebej prilagojenima za vsakega od njiju, prekolesariti pot iz Lase v Tibetu do Katmanduja v Nepalu, smo ...

... poročali že avgusta www.gore-ljudje.net/novosti/68376/.

Petnajstega septembra je ekipa prispela v Laso, kjer sta se ji pridružila dva nova člana, fizioterapevtka Mel in njihov tibetanski vodnik Samdrupe. Slednji se je odločil, da bo tudi on kolesaril.
Čas do odhoda so izkoristili za privajanje na višino in ogledovanje mesta. Obiskali so šolo za slepe in ji podarili tisoč dolarjev. Cilj, zbrati 8000 dolarjev za plačilo snemalne ekipe, je bil presežen za 2102 dolarja.

Paul in Carol sta preskusila doma razstavljena in v Lasi ponovno sestavljena tricikla z vožnjo po mestnih ulicah. Pripeljala sta se tudi na trg pred palačo Potala. Hotela sta se fotografirati, vendar jima oboroženi mladenič tega ni dovolil. Dejal je, da vstop na trg z molilnimi zastavicami ni dovoljen, tudi fotografiranje palače je prepovedano. Pričujoča fotografija je nastala na skrivaj, zato sta se z občutkom krivde brž odpeljala stran.
V torek, 20. septembra, sta Paul in Carol začela svoje kolesarjenje. Prvi dan sta prevozila 38 kilometrov od skupnih 1100 ...

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave
Značke:
KOL novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti