Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dušan Gradišnik - 50 let

Novi tednik (1969): V torek, 21. januarja se je Dušan Gradišnik srečal z Abrahamom.

Svoj petdeseti življenjski jubilej je praznoval človek, ki je veliko prostega časa — kdo neki bi ga le beležil — namenil smučanju, atletiki, alpinizmu in organizaciji celjskega in slovenskega planinstva na sploh. Pri vsem tem pa uspešno vodi kolektiv celjske lekarne že dolgo vrsto let.
Kot aktiven športnik se je uveljavljal na različnih področjih, svoje največje uspehe, če izvzamemo vodstvo celjskega planinskega društva, pa je dosegel kot alpinist. Opravil je dva prvenstvena vzpona, in pot v severni steni Planjave se imenuje po njem. Poleg domačih so ga zamikale tudi tuje gore.
V gore in med stene pa ne prihaja samo kot alpinist, marveč tudi kot član gorske reševalne službe, v pomoč človeku, ki se je ponesrečil.
Visoko odlikovanje, ki ga je dobilo celjsko planinsko društvo ob svoji 75-letnici, je bilo hkrati tudi njegovo družbeno priznanje, saj je ta organizacija mladih ljudi dosegla svoj največj razmah prav pod njegovim vodstvom. še na mnoga zdrava in srečna leta, tov. Gradišnik!

Čeprav je bil objavljen posnetek napravljen dosti prej, bi ga lahko presadili v zdajšnji čas, na dan, ko je predsednik celjskega planinskega društva, mg. ph. Dušan Gradišnik praznoval svoj petdeseti rojstni dan.

Stisk rok med stenami, bi lahko zapisali pod to sliki, ki je nastala po uspešnem alpinističnem vzponu. Tokrat pa bi lahko zapisali še to, da Ciril Debeljak (na levi) v imenu vseh planincev in alpinistov čestita Dušan Gradišniku za petdesetletnico.

mb
Novi tednik, 30. januar 1969
 

30.01.1969

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti