Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

AN - 16.08.11

Trenutek, ki vznemirja ter povsod naokoli. 

Trenutek, ki vznemirja

Jurij Hladnik, Nejc Marčič in Martin Žumer (vsi AO Radovljica) so v soboto ponovno nadaljevali s serijo prvenstvenih smeri v Trapezu Debele peči. V šestih urah so preplezali novo smer Trenutek, ki vznemirja (VIII-, 310 m). Smer poteka levo od smeri Zelena sreča, o kateri je bilo govora prejšnji teden. Fantje pravijo, da je smer odlična in vredna ponovitve, saj jo odlikuje odlična skala. V prvem težkem raztežaju so zavrtali svedrovec, ki naj bi dodal motivacijo za morebitne ponovitve.
 

Trenutek

Debela peč, Trenutek, ki vznemirja

Povsod naokoli

Lepo vreme množice plezalcev vabi v Dolomite, kjer so opravljeni vzponi več ali manj v povprečju klasik in malo težjih smeri. Kot vem so nekatere visoko leteče cilje omejile popoldanske nevihte in s tem posledično mokre stene naslednji dan. Pri nas se je prav tako plezalo in ponavljalo večinoma vse »Miheličeve« klasike od Triglava, Travnika, Šit, ter Grintovca, Dolgega hrbta do Ojstrice. Ob množici navez je težko našteti vsako tako, da statistiki v prid zabeležimo obilen obisk sten. Velja omeniti vzpon po malo plezani Deževni smeri (VII, 140 m) v Nad Šitom glavi.

Vsekakor je Alpinističnih novicah potrebno zabeležiti vrnitev uspešne odprave Xuelian 2011, ki je v odmaknjenem predelu na severozahodu Kitajske opravila nekaj vrhunskih vzponov. Danes pa so se na pot odpravili štirje člani odprave Charakusa 2011 z glavnim ciljem povzpeti se na K7 (6934 m) v alpskem slogu po novi smeri. Odprava bo trajala do sredina septembra. Čestitke in srečno pot!
 

 

Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 

(Po)objave o alpinizmu 

(Po)objave o odpravah ipd. akcijah


Debela

Debela

Skica

Debela peč, Trenutek, ki vznemirja
Fotografiji in skica: Nejc Marčič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti