Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Prenovljena Kosovelova pot

sreda, 31. marec 2004, ob 11:44, Franci Savenc, ogledov: 1973

Večer, 31.03.2004, Slovenska kronika - Rosana Rijavec: Kosovelova pot je namenjena vsem, ki imajo radi pohodništvo in uživajo v preživljanju prostega časa v naravi

Sežana: Prenovljena Kosovelova pot


Med številne prireditve v mesecu praznovanj ob stoti obletnici rojstva kraškega pesnika Srečka Kosovela spada tudi nedavna otvoritev prenovljene Kosovelove poti od Sežane do Tomaja.

Kosovelova pot je namenjena vsem, ki imajo radi pohodništvo in uživajo v preživljanju prostega časa v naravi. Zaradi svoje nezahtevnosti je primerna za vse, ki se s pohodništvom šele seznanjajo, pa tudi za družine. Ob zmerni hoji bodo zanjo porabili približno dve uri in pol, nima pa izrazitih vzponov in spustov.

Seveda pa bodo ljubitelji narave na poti lahko porabili precej več časa. Številne naravne in kulturne znamenitosti, ki so ob poti, so namreč označene s posebnimi tablami, na katerih je poleg imena znamenitosti tudi njen natančni opis. Ob koncu Kosovelove poti, v Tomaju, si obiskovalci lahko ogledajo tudi Kosovelovo domačijo. Prav zaradi tega je pot zelo primerna za šolske ekskurzije ali nedeljske družinske izlete.

Na pot se bodo pohodniki lahko podali tudi ob pomoči knjižice z natančnim opisom poti. V njej bodo našli številne podatke o pesniku Srečku Kosovelu, opisom posameznih znamenitosti ob Kosovelovi poti pa so v knjižici dodani tudi verzi iz Kosovelovih pesmi.

Rosana Rijavec

eXTReMe Tracker