Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Jutri se pričenja SP v Arcu

četrtek, 14. julij 2011, ob 21:16, Bojan Leskošek, ogledov: 1291

V Italijanskem mestecu severno od Gardskega jezera se bo v naslednjih devetih dneh odvilo morda največje tekmovanje v športnem plezanju vseh časov

679 plezalcev iz 57 držav se bo borilo za 9 kompletov medalj: v težavnostnem, balvanskem, hitrostnem plezanju in kombinaciji oba spola ločeno, skupaj pa v ekipnem hitrostnem plezanju. Poleg tega bo potekalo še svetovno prvenstvo invalidov, zadnji dan pa še posebnost Arca, tekmovanje "duelov" (nekakšna kombinacija hitrostnega in težavnostnega plezanja).

Med Slovenci bodo v vseh štirih disciplinah nastopili Mina Markovič, Natalija Gros in Klemen Bečan. To so tudi plezalci, od katerih - zlasti od Mine in Klemena - lahko glede na rezultate v letošnji sezoni največ pričakujemo. Samo v balvanih bodo nastopili Mateja Hohkraut, Jernej Kruder in Jure Bečan, samo v težavnosti pa Maja Vidmar, Matej Sova in številčna ekipa mladih fantov: Domen Škofic, Urban Primožič, Jure Raztresen in Sergej Epih.

Tekmovanje se pričenja jutri (v petek) ob 12. uri z moškimi kvalifikacijami v balvanih. Neposredni prenos bo na IFSC.TV.

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker