Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sheffield - zadnja preizkušnja pred svetovnim prvenstvom

Osma tekma letošnjega svetovnega pokala v balvanskem plezanju pripadla Avstrijcu Fischhuberju in Japonki Noguchi. Klemen Bečan deseti.

Finale

Najuspešnejši balvanski tekmovalec vseh časov je še enkrat stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Na njem sta mu delala družbo evropski in svetovni prvak - Lachat in Rubtsov.

Tako kot pri moških je tudi pri ženskah prva trojica preplezala po dva problema. Na pogled je to uspelo Japonki Noguchi, ki je tako zmagala že tretjo tekmo zapored. Le en poskus več je potrebovala Francozija Le Neve, treja pa je bila Američanka Puccio.

Z zmago je Fischuber še povečal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, medtem ko je boj za zmago pri ženskah zelo izenačen in bo odločen šele na naslednji, zadnji tekmi, ki bo 19. avgusta v Münchnu. Noguchi za vodilno Avstrijko Stöhr, ki je bila ponovno zadnja v finalu, zaostaja le za 5 točk.

Polfinale

Pri moških je suvereno opravil z vso konkurenco aktualni svetovni prvak, Rus Rubtsov, ki je rešil vse štiri probleme. S po dvema v finale prihajajo Caleyron (F), Fischhuber (A), Woods (ZDA) in prvič na tekmah svetovnega pokala tudi mladi Nizozemec de Leeuw. Z enim preplezanim problemom - enako kot Bečan - se je kot zadnji, šesti, v finale uvrstil tudi Švicar Lachat. 

Pri ženskah presenečenj ni bilo, manjše pa so bile tudi razlike. Finalistke so: Puccio (ZDA), Noguchi (J), Wurm (N), Le Neve (F) ter Avstrijski Saurwein in Stöhr.

Kvalifikacije

Klemen Bečan je uspel v osmih poskusih preplezati vseh pet problemov in se tako kot 11. zanesljivo uvrstil v dvajseterico za polfinale. Jernej Kruder je preplezal tri, kar je zadostovalo za končno 27. mesto med 51 nastopajočimi.

Najava

Razlog za neudeležbo mnogih plezalcev in celotnih reprezentanc je enostaven: čez dva tedna se v Arcu (I) začenja letošnji najpomembnejši plezalni dogodek - svetovno prvenstvo v športnem plezanju. Med manjkajočimi bo tudi Mina Markovič, ki trenutno zaseda 5. mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

Tako bosta v Anglijo potovala le dva Slovenca, Klemen Bečan in Jernej Kruder. Dobra uvrstitev bi bila zanju še posebej pomembna, saj potrebujeta osnovo za samozavest, ki je verjetno po nekaj ne najbolj posrečenih nastopih že nekoliko načeta, čeprav je še posebej Klemen še nedavno dokazal, da je sposoben vrhunskih uvrstitev.

Spored:

  • sobota: 11.30 kvalifikacije moški, 15.30 ženske.
  • nedelja: 11.30 polfinale, 18.00 finale.

Kot običajno si neposredni prenos tekme lahko ogledate na IFSC.TV.

cliff-hanger

Rezultati: moški, ženske.

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti