Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Že 27.6 ?!

Lofoti - Jan Podgornik: ... Nad stanovanjem in resno službo sem dokaj obupal. Bil na še enem razgovoru za neko službo v lekarni. Službo v centru za imigrante je dobil nekdo iz iste organizacije. Očitno se bom bolj posvetil plezanju.

Zaenkrat mi je zneslo zaslužiti toliko, da pokrivam stroške.
Ta teden sem trikrat pomagal pri izvajanju tečaja trad plezanja pri Nord norsk kletterskolle. Po 5000 NOK (640 EUR) na osebo se ga lahko udeleži vsak avanture željan obiskovalec. Največji izziv mi je bil razlagati v angleščini o "camming anglih" in ostalih terminih nekomu, ki v roki še nikoli ni držal frenda. Vreme ni bilo najboljše, parkrat nas je dobil dež, a to angležev v novih goretexih ni preveč motilo. En dan sem plezal na umetni steni. Na Lofotih imajo boljšo kot kjerkoli v Sloveniji. Nekaj v rangu tiste v Celovcu. Spoznal sem skupino erazmovcev iz univerze v Trondheimu. Češki par, štirje Nemci in en Norvežan. Čeha sta v pol leta bivanja na Norveškem izpopolnila dumpster diving. V enem večeru za Coopom sta "natavhala" par kil sadja, salame, brie, lososa, jogurt in še par drugih stvari. Vse le en dan čez rok uporabe.

V soboto smo šli proti jugu Lofotov, da bi plezali v Eggumu, ki je tako previsen, da lahko plezaš tudi v dežju. Jaz sem štartal prej in šel v Borg in Leknes iskat stanovanje. Ne preveč uspešno.

Spodnje slike so večinoma plezalne. Najprej nisem slikal zaradi slabega vremena, ko se je pa vreme izboljšalo pa nisem slikal, ker sem plezal.

Poskusil sem Gullfaks, navrtan 7b. V 15 m smeri dobiš 7 m oddaljenosti od stene. Visi. Dinamični gibi iz šalce na šalco. Žal rahlo vlažno.

Danes smo šli najprej v paradiset. Nemcem sem pokazal pot do sektorja Damen. Poskusil sem Dosetriseth (VIII).
Mogoče mam predebele prste za to poko, mogoče je kriv Eggum, a visel sem kot salama.

Potem smo šli do Gandalf walla s čehoma Barbaro in Janom sem splezal Gamle Rev (VII- 100 m). Popoldne pa še v Mauripillaren plezat Pizzathyven (140m, VII-). Gamle Rev sem splezal naprej jaz, to pa Barbara in Jan. Fajn je blo.

Več >> Lofoti: Že 27.6 ?! - Jan Podgornik

Kategorije:
Novosti ALP PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti