Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenci s tremi medaljami

Saša Pivk Avsec: ... na šestem mednarodnem tekmovanju v gorskih tekih za mladince

Gorenja vas je danes (25. junij) v čudovitem sončnem vremenu gostila udeležence 6. Mednarodnega tekmovanja v gorskih tekih za mladince.
Med dobitnike medalj so se vpisali tekačice in tekači iz Rusije, Poljske, Turčije, Italije in Slovenije. Tekmovanja se je sicer udeležilo 79 tekmovalk in tekmovalcev iz trinajstih držav, kar je največ doslej na tem tekmovanju
.

Najprej se je po krajši progi podalo 92 prijavljenih lokalnih tekmovalcev, ki so nastopili v petih starostnih kategorijah. Najboljši trije v vsaki kategoriji so prejeli medalje, najboljši tudi pokal.

Na tekmi z mednarodno udeležbo so navdušile slovenske tekmovalke, saj je prvo mesto na 3,6 km dolgi progi, med dekleti osvojila Lea Einfalt z Zbilj pri Medvodah in tako postala neuradna svetovna prvakinja v gorskih tekih (v kategoriji U 18 namreč ni svetovnega prvenstva v tej disciplini), tretja pa je bila njena vrstnica iz slovenske reprezentance Katja Stanonik iz Žirov. Drugo mesto je osvojila Ivonina Ekaterina iz Rusija. Katja Stanonik je po tekmi povedala (15", mp3).

Pri dečkih je bil najhitrejši na 4,6 km progi s 170 metrov višinske razlike Matuszczak Rafal s Poljske, drugo mesto je osvojil Rus Galiullin Konstantin, tretje mesto pa Poljak Zychski Marcin.

Ekipno so bile med dekleti najmočnejše Rusinje, takoj za njimi Slovenke, medalje in pokale za tretje mesto pa dobile predstavnice Turčije. Med fanti ekipno so slavili Poljaki pred Rusi in Italijani. Da je bila progo težka, so povedale zmagovalke Rusinje (29", mp3)

Med podeljevalci medalj je bil poleg predsednika WMRA Bruna Gozzelina, podpredsednika Atletske zveze Slovenije Janeza Aljančiča, delegata pri WMRA Toma Šarfa in župana Občine Gorenja vas-Poljane Milana Čadeža tudi Mitja Kosovel, svetovni prvak v gorskem maratonu, ki si je ta naziv pritekel minuli teden v Podbrdu. Njegovi načrti za prihodnost (12", mp3).

Množica gledalcev je uživala v predstavah mladih športnikov, prav tako predsednik WMRA Bruno Gozzelino, ki je bil navdušen nad odlično organizacijo dogodka in dobro pripravljenostjo tekmovalk in tekmovalcev. Občina Gorenja vas-Poljane se je s to tekmo uvrstila na svetovni zemljevid organizatorjev velikih športnih dogodkov, zato je župan Milan Čadež upravičeno prepričan, da bodo tudi v prihodnje še gostili podobna tekmovanja. Vtise o tekmi je strnil delegat WMRA Tomo Šarf (29", mp3).

Pri izvedbi tekmovanja so sodelovali Športno društvo Sv. Urban, Športno društvo Poljane, Športno društvo Marmor Hotavlje, Klub študentov Poljanske doline, Agencija Media butik in več kot sto prostovoljcev, ki jih je v celoto združevala vodja prireditve Marjeta Šifrar. Pohvaliti velja tudi komentatorje tekme Damjano Peternelj, Mojco Oblak in Tomaža Kovšco.

Vidno zadovoljen po prireditvi je bil župan Občine Gorenja vas-Poljane Milan Čadež, ki je v sklepnem dejanju predal zastavo WMRA predsedniku Gozzelinu, ki je povedal, da je med možnimi organizatorji naslednjega tekmovanja Irska. Odločitev o novem organizatorju bo znana septembra, župan Čadež pa je povedal (izjava, mp3)

Sobotni program so na prizorišču popestrili lokalni ponudniki izdelkov in dobrot na stojnicah, za glasbene trenutke pa je skrbela skupina Suha špaga.

Saša Pivk Avsec


 

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti