Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Markovič v finalu Barcelone

Na sedmi letošnji tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju Mina Markovič odlična četrta, ostali Slovenci pa zaključili že v kvalifikacijah.

Finale

Japonka Akiyo Noguchi je z vsemi štirimi problemi zmagala suvereno. V zelo izenačenem boju za drugo mesto so se spopadle Mina Markovič, Francozinja Le Neve in vodilna iz polfinala, Američanka Puccio. Po predzadnjem problemu je bila Mina še zanesljivo druga. Zadnjega problema ji ni uspelo preplezati, pač pa sta uspeli obe njeni tekmici. Ti sta tako kljub enakemu številu vrhov premagali Mino, ki je za skupno dva osvojena vrhova porabila tri poskuse "preveč".

V podobno izenačenem moškem finalu je po zmagi v Log-Dragomerju še drugič letos slavil Francoz Guillaume Glairon Mondet, sledili pa so mu kar trije Rusi: Gelmanov, Sharafutdinov in Rubtsov.

Polfinale

Mini Markovič je uspelo v treh od štirih problemov in tako s 6. mestom ravno še ujela finale. Tri vrhove je dosegla še Francozinja Le Neve, vse štiri pa Puccio (ZDA), Noguchi (J), Wurm (N) in Stöhr (A), Puccio celo na pogled. Obeta se torej vrhunski finale, v katerem - z izjemo Wurm - nastopajo trenutno vodilne balvanistke sveta.

Kvalifikacije

V moških kvalifikacijah je Jernej Kruder z 21. mestom spet za las zgrešil polfinale - od njega ga je ločilo le nekaj preveč poskusov za dosego con. Podobno se je že tretjič zaporedoma, po dveh drugih mestih, zgodilo Klemnu Bečanu, ki so mu štirje od petih problemov v sedmih poskusih - enem preveč za polfinale - zadostovali zgolj za 25. mesto. Brat Jure je bil na koncu 33.

Mina Markovič se je z 10. rezultatom zanesljivo uvrstila med 20 polfinalistk.

Najava

88 prijavljenih plezalcev in plezalk čaka na kvalifikacije, med njimi tudi naši Mina Markovič, brata Jure in Klemen Bečan ter Jernej Kruder.

Urnik:

  • sobota ob 11h: kvalifikacije moški
  • ... ob 16h: ženske
  • nedelja ob 11h: polfinale moški in ženske
  • ... ob 17h: finale.

Prenos v živo bo na IFSC.TV.

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46074

Novosti