Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Vailu slavila Avstrijca

Na 5. letošnji tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju v Vailu (ZDA) sta Klemen Bečan in Jernej Kruder izpadla že v kvalifikacijah, iz katerih se je Mina Markovič z 12. mestom uvrstila v polfinale, tam pa zasedla končno 8. mesto.

Finale

V moškem finalu je po nekaj slabših nastopih ponovno slavil Avstrijec Kilian Fischhuber, ki je vse štiri probleme preplezal v prvem poskusu. Tik za njim je bil z enim poskusom več Rus Sharafutdinov. Ostali so bistveno zaostali. Po dva vrhova sta zbrala Nemec Baumann in mladi Japonec Sugimoto. Slednji se je prvič uvrstil v finale, celo kot vodilni iz polfinala.

Med ženskami je kot edina vse štiri finalne probleme rešila simpatična Avstrijka Anna Stöhr, ki letos še ni stala nižje kot na drugi stopnički zmagovalnega odra. Druga je bila domačinka (ki sicer sedaj živi v Innsbrucku) Puccio, tretja pa Francozinja Le Neve.

Kvalifikacije

Negativno presenečenje je bila zlasti uvrstitev Bečana, ki je bil na zadnjih prejšnjih tekmah (Dunaj in Canmore) dvakrat drugi, kar sta bili najboljši slovenski moški uvrstitvi doslej nasploh.

Bečan in Kruder sta dosegla po tri vrhove, kar bi sicer zadoščalo za uvrstitev v polfinale, če ne bi za to porabila preveč poskusov. Sedem plezalcev je splezalo vseh pet problemov v 1. poskusu.

Mina Markovič je bila s tremi preplezanimi problemi 12. in se tako uvrstila v polfinale, ki se začne danes ob 18. uri. Tega in finale, ki bo v nedeljo ob enih zjutraj po našem času, si lahko v živo ogledate na IFSC.TV.

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti