Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

14. Tek na Krim

Miha Peternel: V nedeljo, 29. maja 2011, je ljubljanska postaja GRS priredila tradicionalni Tek na Krim. Sobotne nevihte so pregnale soparo in v svežem nedeljskem jutru so se dvočlanske ekipe zaprašile iz Strahomera na Krim.

Idealne vremenske razmere in odlična pripravljenost najhitrejše ekipe so prinesle nov rekord teka. Za pot čez Kramarco, za katero je na kažipotu predvidenih 2 uri in 10 minut hoje, sta člana GRS Jezersko Anže in Milan Šenk potrebovala le dobrih 37 minut.

Na cilju so vse ekipe opravile še preizkus znanja prve pomoči. Tokrat so morale oskrbeti namišljenega ponesrečenca, ki je imel po hudem udarcu v glavo motnje zavesti in krvavečo rano na glavi. Po oceni zdravniške komisije so to nalogo vsi dobro opravili, tako da nihče ni dobil kazenskih minut zaradi pomanjkljivega znanja prve pomoči.

Po uspešno izvedenem teku se GRS Ljubljana za pomoč zahvaljuje Gasilskemu društvu Vrbljene Strahomer, Turističnemu društvu Krim, markacistoma PD Krim Jožetu Kraševcu in Srečku Golobu ter SVS Strahomer.
Zahvala pa gre tudi podjetjem, ki so prispevala praktične nagrade in se s tem izrazila zahvalo reševalcem za njihovo požrtvovalno delo v gorah. Letos so nagrade prispevali Apollonia, Veit Team, Sind, Itak, Fructal, Mitol, Vinarstvo Škrjanec, Kemira, Avto Triglav, Iglu, DuMo, Annapurna, Anthron, Endress & Hauser, Roiss dva, BTC, Porsche Veršovkova, Zavarovalnica Triglav, Litostrojska koča – Marjan Krajnik.

Miha Peternel 
Fotografije Martin Česnik, Zlatko Grželj in Brane Kobal 

Rezultati:
Moški
1. GRS Jezersko I (Anže Šenk, Milan Šenk) 37:43
2. GRS Škofja Loka III (Janez Kavčič, Stane Stanonik) 43:10
3. AO Železničar I (Peter Bajec, Marko Erčulj) 43:38

Ženske in mešane ekipe: 
1. GRS Škofja Loka I (Lea Oblak, Jože Kordiš) 47:59
2. GRS Ljubljana II (Polona Meško, Robi Držan) 49:11
3. TTSO Jezersko (Anja Stenovec, Primož Šenk) 50:15

 ......2011


Zmagovalca pred štartom


Zadnji del po strmem kolovozu

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti