Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Brevet

OPD Koper - Valter Valenčič: ... 200 kilometrov Koper

V soboto, 2. aprila, je kolesarski odsek OPD Koper uspešno izpeljal organizacijo 200 kilometrov breveta po severni Istri.

Letošnji brevet je še posebej pomemben saj je prva v vrsti preizkušenj, potrebnih za kvalifikacijo na dirki Pariz - Brest - Pariz, ki bo na sporedu avgusta in iz katere pravzaprav vsa tovrstna druženja (randoneji) nepoklicnih kolesarjev tudi izhajajo. Do junija bodo potencialni kandidati za udeležbo na tem brevetu vseh brevetov morali uspešno prevoziti še 300, 400 in 600 kilometrske vožnje širom po Sloveniji.

Start in cilj breveta je bil, kot je že navada, v koprski Taverni, kontrolne točke pa v Podgorju, Gračišću v Istri in v Savudriji. Kolesarska druženja oz. randoneji so že trdno zasidrani med kolesarskimi navdušenci za dolge proge, saj je bila tudi tokrat udeležba mednarodna. Na pot se je odpravila zajetna skupina kolesarjev iz vseh koncev Slovenije ter gostje iz Hrvaške in Italije. Vseh prijavljenih je bilo kar 185, 174 se jih je v zgodnjem sončnem sobotnem jutru pojavilo na startu. Seveda se lahko na dvestotih kilometrih ob tako številni udeležbi pripeti marsikaj, žal je tokrat prišlo do poškodbe enega od udeležencev zaradi padca, drugih večjih nevšečnosti, če odštejemo predrte zračnice, pa ni bilo. Prva skupina, v kateri je bil tudi Marko Baloh, ultrakolesar svetovnega formata in svetovni rekorder v vožnji na 1000 km in na 24 ur, je prispela ponovno v Koper že pred 15. uro, kar pomeni, da so 200 km prevozili v dobrih šestih urah. Za njimi so se tja do 21. ure razvrstili še vsi ostali udeleženci, kar 170 jih je bilo, bolj ali manj izsušeni in izmučeni, vsi pa zadovoljni. Po obveznem žigosanju kontrolnih kartočkov so rade volje pospravili porcijo pasulja s klobaso, ki jih je čakala za nagrado.

Prav vsi, ki so prišli na cilj, si zaslužijo našo pohvalo in občudovanje, ostalim pa, ki se zaradi takega ali drugačnega razloga niso mogli udeležiti tega breveta ali so bili prisiljeni odstopiti, želimo uspešne udeležbe na naslednjih, saj zanimanje za tovrstna druženja in na splošno za kolesarjenje v vseh pojavnih oblikah nenehno raste.

Valter Valenčič
Foto Robert Žežlina

  28.04.2011

 

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave
Značke:
KOL novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti