Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalski petek v Ljubljani

V petek, 1. aprila, popoldan bo plezalski epicenter Slovenije prav gotovo v pokritem športnem parku Urban Roof v Ljubljani.

Razlogov je več, v ospredju pa sta prav gotovo javna predstavitev članske reprezentance za nastop na prvem vrhuncu sezone, tekmi za svetovni pokal na Logu pri Brezovici in premiera kratkega dokumentarca o Maji Vidmar, eni najboljših športnih plezalk na svetu.

Predstavitev reprezentance ob 19.45
Tekmovanje za svetovni pokal v balvanskem plezanju bomo letos v Sloveniji gostili prvič. Glede na dosežke naših športnikov v tej disciplini v preteklih letih, ko je bila Natalija Gros tudi evropska prvakinja, lahko odlične rezultate zagotovo pričakujemo tudi pred domačimi gledalci.
Na tekmi, 7. in 8. maja, bo Slovenijo lahko zastopala nekoliko razširjena ekipa, ki se bo že tokrat predstavila. Ob predstavitvi pripravljajo tudi kratek video z zadnjih priprav v Franciji, izvedeli pa bomo tudi več o tem kaj so počeli do sedaj in o ciljih letošnje sezone.

Premiera filma No Numbers ob 20.30
Ko danes gledamo filme o plezanju ali plezalcih, so v ospredje skoraj vedno postavljeni športni dosežki, preplezane smeri in rezultati na tekmovanjih, le redko pa plezalec sam, brez obremenjujočih številk. Seveda gre za vrhunsko športno disciplino in vse to sodi zraven, a nekje v ozadju je plezanje še vedno nekaj več kot le treningi, tekmovanja in boj za ocene smeri. V osnovi je to tudi idealen rekreacijski šport, velikim pa način življenja. Ravno zato se je avtor filma s pomenljivim naslovom No Numbers (Brez števik) Jure Niedorfer tokrat posvetil predvsem duši plezalskega športa, življenja z njim in užitku, ki ga nudi premagovanje lastne težnosti v skalnih previsih. Da je pri tem kredibilnejši, se je teme lotil skozi predstavitev vrhunske tekmovalke, oziroma natančneje – skozi oči njene psičke Roxi.
V kratkem, tudi duhovitem filmskem zapisu bomo Majo Vidmar, sicer stalno članico slovenske reprezentance, spoznali v drugačni zgodbi, ki se bo njenega običajnega “delavnika” le dotaknila, a se popolnoma ognila številk.

"Film je bil posnet na številnih lokacijah, predvsem v Sloveniji, pa tudi na Hrvaškem in v Italiji. Prikazuje širok spekter plezalskih aktivnosti a se fokusira na estetiko in zabavo ob tem. Poskuša razložiti zakaj Maja pleza," pove avtor o izdelku, ki ga slovenski ljubitelji plezanja že nestrpno pričakujejo.

Preizkus plezalnikov in boj za super nagrade od 17. ure ...
Da bo plezalsko popoldne popolno, so v centru Urban Roof pripravili tudi aktivnosti za rekreativne plezalce. Na njihovi umetni steni bo gostoval proizvajalec plezalske obutve Scarpa, ki bo omogočil brezplačno testiranje vseh plezalk iz njihove kolekcije, ob tem pa bodo pripravili tudi plezalne probleme namenjene posameznemu modelu. Tisti, ki bodo te probleme s testnimi plezalkami tudi splezali, se bodo lahko veselili super nagrad, med drugim tudi novega para plezalk in izdelkov za “popravilo” kože, znamke Climb On. Obe znamki podpirata tudi nekaj slovenski reprezentantov, ki bodo jutri tudi na voljo za vprašanja in nasvete.

Tomaž Košir 

Plezalna stena 


> Lokacija <

 

 

 

 

 

 

G-L, 24.03.: Ni hec!
Reprezentanca se predstavi prvega aprila 2011
/.../ Napovednik No Numbers

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti