Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Gremo v hribe

 


sreda, 30. marec 2011, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1950

Predsednik PZS Bojan Rotovnik in direktor marketinga Pivovarne Laško d. d. Jure Struc sta 28. marca 2011 podpisala pismo o nameri o medsebojnem sodelovanju.

 

Sodelovanje bo zajemalo podporo Planinske zveze Slovenije Pivovarni Laško pri letošnji akciji Zlatorogova transverzala ponosa, hkrati s tem pa so sklenili, da se bo sodelovanje nadaljevalo ne samo v tem letu, temveč tudi še v prihodnjih dveh letih. Pivovarna Laško bo namreč podprla več trajnostno usmerjenih projektov Planinske zveze Slovenije, med katerimi so v ospredju tisti z uresničevanjem protokolov Alpske konvencije v slovenskem prostoru, z vzpodbujanjem ljudi k večji rabi javnih prevoznih sredstev ter z ohranjanjem, osveščanjem in varovanjem gorske narave. Predstavniki Pivovarne Laško so pozdravili tudi Dan slovenskih planincev, ki bo 4. junija v Ljutomeru.

Slovenija je že pred leti pristopila k izvajanju Alpske konvencije, Planinska zveza Slovenije pa je kot nevladna organizacija pristopila tudi k uresničevanju protokolov le-te. Tako je podpredsednik PZS Borut Peršolja predstavnikom Pivovarne Laško predstavil načrtovani projekt obuditve oskrbovanja planinskih koč v Triglavskem narodnem parku s konji, projekt izvedbe športnega dne z gorniško vsebino za osnovnošolce ter projekt voznih redov javnih prevoznih sredstev do gorniško zanimivih izhodišč.
Podpredsednica PZS Slavica Tovšak pa je predstavila informativno knjižico Planinski koledarček oziroma Planinski kažipot, kot se bo prenovljeni in posodobljeni koledarček v prihodnje imenoval. Kažipot bo z aktualnimi informacijami planince usmerjal do uporabnih podatkov, koristnih za na pot.

Zlatorogova transverzala ponosa »Gremo v hribe« se bo začela konec aprila, in sicer v soboto, 30. aprila, na Kokoši na Krasu, v nadaljevanju leta pa bo obiskala še 11 planinskih koč.
 

eXTReMe Tracker