Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Prevoz in plačilo

15.02.2011


Forum - Kolm: ... če odštejemo zoprnega gorskega policaja Alojsa in za nekatere prehitrega Antona ...

torek, 28. marec 2000, ob 05:28, Boris Štupar, ogledov: 1330

Preprečevanje gorske nesreče, posredovanje ... ima tudi slabe strani. Zgodba s strani AO Železničar in njeno nadaljevanje ... govori o tem.

Kolm Saigurn za kulturni praznik                                        

AO Železničar - Tadej Ceci: ... Grapa je bila lepo narejena in zahvala gre Anžetu pa Luketu, ki sta gazila kot prva in risala tirnice gosenici, ki se je vila navzgor po grapi. V vremenski postaji na vrhu smo se okrepčali in jo mahnili v dolino. S Špelo sva odkrpljala do prvega strmega pobočja. Spet je sledilo preobuvanje krpelj v dereze. Ob pomoči smučarjev, ki so naju budno spremljali z nekaj sto metrov oddaljenega grebena, sva nekako sestopila čez prvi problem. Za njim je sledil še drugi pa tretji in noč se je nezadržno bližala. Vedela sva, da bodo tokrat v igri čelke.
Ob sestopu sva prispela do sedla, kjer naju je čakal avstrijski gorski policist. Bil je začuden in trdno odločen, da nama ponudi helikopterski prevoz. Ker se organu pregona pač ne sme reči ne, sploh pa v inozemstvu, sva z rahlo grenkim priokusom čakala na helikopter, ki naju je popeljal v dolino. Sledilo je zbiranje podatkov s strani policije in GRS in vsa druga suhopara, ki sodi zraven. Moram pa rečt, da so pubeci bili zelo prijazni in korektni.
Pri večerji je sledilo poročilo ostalim članom, ki so imeli prav tako izkušnjo z GRS. Le da pri njih ni bil v igri helikopter, ampak gorski reševalec, ki jih je hotel na vsak način čim hitreje spraviti v dolino. ...

eXTReMe Tracker