Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prevoz in plačilo

Preprečevanje gorske nesreče, posredovanje ... ima tudi slabe strani. Zgodba s strani AO Železničar in njeno nadaljevanje ... govori o tem.

Kolm Saigurn za kulturni praznik                                        

AO Železničar - Tadej Ceci: ... Grapa je bila lepo narejena in zahvala gre Anžetu pa Luketu, ki sta gazila kot prva in risala tirnice gosenici, ki se je vila navzgor po grapi. V vremenski postaji na vrhu smo se okrepčali in jo mahnili v dolino. S Špelo sva odkrpljala do prvega strmega pobočja. Spet je sledilo preobuvanje krpelj v dereze. Ob pomoči smučarjev, ki so naju budno spremljali z nekaj sto metrov oddaljenega grebena, sva nekako sestopila čez prvi problem. Za njim je sledil še drugi pa tretji in noč se je nezadržno bližala. Vedela sva, da bodo tokrat v igri čelke.
Ob sestopu sva prispela do sedla, kjer naju je čakal avstrijski gorski policist. Bil je začuden in trdno odločen, da nama ponudi helikopterski prevoz. Ker se organu pregona pač ne sme reči ne, sploh pa v inozemstvu, sva z rahlo grenkim priokusom čakala na helikopter, ki naju je popeljal v dolino. Sledilo je zbiranje podatkov s strani policije in GRS in vsa druga suhopara, ki sodi zraven. Moram pa rečt, da so pubeci bili zelo prijazni in korektni.
Pri večerji je sledilo poročilo ostalim članom, ki so imeli prav tako izkušnjo z GRS. Le da pri njih ni bil v igri helikopter, ampak gorski reševalec, ki jih je hotel na vsak način čim hitreje spraviti v dolino. ...

15.02.2011


Forum - Kolm: ... če odštejemo zoprnega gorskega policaja Alojsa in za nekatere prehitrega Antona ...

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

3 komentarjev na članku "Prevoz in plačilo"

Franci Savenc,

Boris Štupar, 26.03.11: Po tem dogodku naj bi dobili račun, ki ga najprej niso plačali, čez štirinajst dni pa še enega že z obrestmi!

Če kdo kaj ve se doda ali pa spremeni objava, drugače pa bo verjetno kakšen komentar ...

(popravil B.Š) Franci Savenc - 05.05.13: Poprosil za dodatne informacije Zvonka Požgaja, pa ... nimam več kaj dosti stika z odsekom, se bom pa pozanimal


Franci Savenc,

AO Železničar, : Re: KOLM-slike > http://www.aozeleznicar.org/forum/viewtopic.php?f=3&t=1985#p9925

Mitja Praprotnik: 10 feb 2011, 21:29 =

Nihče ni napisal kakšna je bila bera te skupne ture ... : večina udeležencev preplezala prvenstveni slap Grupni WI 2-3, 35m, 19 udeležencev preplezalo Nordwanrinne v Sonnblick-u, 700m, 50o + turni smuk iz Sonnblicka, zimski pristop na Hocharn, 3254m + turni smuk, preplezani slapovi: Cascadi, Just Yak it + ... + turni smuk iz pobočij vzhodno od koče Sonnblickbasis .. skratka imeli smo se skrajno fajn .. če odštejemo zoprnega gorskega policaja Alojsa in za nekatere prehitrga Antona ... . V koči se je, od lanskega leta mal poslabšal servis in jedilni list .. Hermann je še vedno isti, njegova pomočnica mal viha nos in nas je probala po balkansko nategnit .. sam se nismo dali (se ve od kje smo) in je na koncu mal povesila nos .. all in all, blo je fajn, vreme kičasto vse dni do kraja .. snega malo premalo .. .

Reportažica pa upam še sledi ... za drugo leto pa že zbiram ideje .. , nekaj jih je že padlo, še kakšna pa bi bila dobrodošla.


Boris Štupar,

Tekst v objavi je obarvan z belo - neviden

Objava je bila umaknjena, ker so prosili z AO Železničar - zavarovanje ...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti