Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

51. Spust izpod Raduhe

ponedeljek, 28. marec 2011, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 1379

za alpiniste, gorske reševalce in turne smučarje bo v soboto, 2. aprila, s pričetkom ob 14. uri, v Grohotu pod Raduho.    = Popravek organizatorjev

Prirejata: Gorska reševalna služba Koroške in Alpinistični klub Črna na Koroškem

POTEK TEKMOVANJA

PROGA 1 »srednji čas«: Dvojica starta s smučmi pri planinski koči na Grohotu in opravi vzpon po označeni poti do mesta za spust po vrvi. Nato se spustita po vrvi čez skalni skok, si ponovno pritrdita smuči in se nenavezana smučata navzdol po označeni progi do cilja pri planinski koči na Grohotu. Tekmovalca morata v cilj prismučati skupaj. Limit proge bo določen pred startom.

PROGA 2 tradicionalni spust »najhitrejši čas«: Tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi smučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza.

Obvezna oprema: Vsak tekmovalec mora imeti turnosmučarsko opremo, pse, čelado, plezalni pas, pripomoček za spust po vrvi, nahrbtnik, osebno prvo pomoč, pomožno vrvico in dve vponki. Za vsak manjkajoči del opreme se ekipi prišteje ena minuta.

Razglasitev rezultatov: uro po koncu tekmovanja.

Po tekmovanju ste vsi vabljeni na prijetno druženje in alpinistično gavdo, kjer nas bosta z dobro glasbo razvajala LUKA & TOMAŽ iz Mežice.

Prijave do petka, 1. aprila, na [email protected] ali 031 294 171 (Kaker Miran – Keks), oz. na dan tekmovanja med 12.30 in 13.30 v Grohotu.
Štartnina: 25 EUR na ekipo (plačljiva v gotovini ob dvigu številk); v primeru prijave na dan tekmovanja je štartnina 30 EUR. Z eno štartnino je mogoče tekmovati na obeh progah.

Vsi udeleženci spusta prejmejo majice, topel obrok, pijačo in skromna praktična darila.
Tekmujete na lastno odgovornost!

eXTReMe Tracker