Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Mednarodni fotografski natečaj

sobota, 26. marec 2011, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1513

Fotografsko društvo Grča v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Komisijo za evropske pešpoti v Sloveniji

(Zavod za gozdove Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Turistična zveza Slovenije in Zveza gozdarskih društev)
in s pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije, objavlja:

Mednarodni fotografski natečaj
Tema natečaja: GOZDOVI, PEŠPOTI in VODE v Sloveniji.
(Gozdovi in voda so pomembni za človeka/ zate! Gozdovi za ljudi!)

Dela (na CD/DVD) poslati na: Fotografsko društvo Grča, Rožna ulica 39, 1330 Kočevje z oznako GOZDOVI, PEŠPOTI in VODE v Sloveniji
preko spletne prijavnice: http://www.fotodrustvo-grca.si/prijavnicagozd.html
ali na e-naslov: [email protected]

Sprejem del: do 21. aprila 2011.

Več o natečaju, pravilih, nagradah ... in prijavnica ... v razpisu.

Oznake: FOT

Komentiraj (1):

Jure Frelih, sobota, 26. marec 2011, ob 06:35

In po ustaljeni navadi razna ministrstva, podjetja, agencije, zopet naivnežem pridobivanje zastonjskih fotografij, poimenujejo v "fotografski natečaj".
Iz razspisa je razvidno da nagrad dejansko ni (Z medaljo se ne da iti niti po žemljo v trgovino), hkrati pa vsi udeleženci dajo na razpolago fotografije v razne marketinško/promocijske namene. Vsi ne le nagrajenci!!! Gre za čisto prevaro zgoraj navedenih z namenom pridobivanja baze fotografij, katerih namen uporabe je naveden spodaj. In ta prevara je žal legalna, kot vse v Sloveniji, saj vas bolj pametni vodijo žejne čez vodo.

Citiram:" Z oddajo prijave avtor soglaša in potrjuje, da lahko organizator razstave in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, uporabita njegova dela za namene in promocije ministrstva, objave v katalogu, projekcijah, na razstavah, člankih, internetnih straneh ali drugih tiskanih in elektronskih medijih brez plačila avtorju."

In potem se ljudje čudijo zakaj gre fotografski poslel slabo. Ni kaj, še v lastnih vrstah (FZS in društva) imamo "lopove", ki jim je bolj pomembna kvazi slava in navidezna pomembnost.

Morebitni udeleženci, se pa sedaj odločite, jaz sem se že.

eXTReMe Tracker