Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ni hec!

Tomaž Košir: Reprezentanca se predstavi prvega aprila - Športno plezanje
Premiera novega kratkega športnega dokumentarca o Maji Vidmar

V športnem centru Urban Roof v Ljubljani bodo plezalci spregovorili o ciljih in vrhuncih za sezono 2011 ter predstavili ekipo, ki bo Slovenijo zastopala na letošnji prvi domači tekmi svetovnega pokala. Priče bomo tudi premieri novega kratkega športnega dokumentarca o eni najboljših plezalk na svetu, Maji Vidmar.

Pred novo sezono mednarodnih tekmovanj v športnem plezanju so najboljši slovenski plezalci že v nizkem štartu, odlično pripravljeni kot vedno, z visokimi cilji in predvsem dobre volje. V sklopu priprav so nazadnje obiskali Francijo, kjer so deset dni plezali na slavnih balvanih Fontainebleauja in trenirali z domačo in avstrijsko reprezentanco. Pred tem so opravili trening kamp v Švici, dobro pripravljenost pa je demonstriral tudi mladi up Jernej Kruder, ki je v začetku marca premagal vso konkurenco na balvanskem mastru v angleškem Sheffieldu. Že 16. aprila jih čaka prva tekma za svetovni pokal v Milanu, 7. in 8. maja pa prvi slovenski višek sezone, ko bo tekmovanje za svetovni pokal v balvanskem plezanju, letos prvič, gostovalo tudi v Sloveniji. Umetna balvanska stena v Logu pri Brezovici je namreč ena od novosti na zemljevidu tekmovanj najvišjega ranga, domača reprezentanca pa bo na njej nastopila v razširjeni sestavi.

Dnevi plezanja z najboljšimi
Prvega in drugega aprila bo športni center Urban Roof, na ulici Milana Majcna 6 v Ljubljani, popolnoma v znamenju plezanja. Najprej bo na vrsti preizkuševalsko petkovo popoldne, v okviru katerega bodo plezalski navdušenci lahko preizkušali najnovejše modele plezalnikov znamke Scarpa in nabirali informacije o naravnih produktih za nego in regeneracijo kože Climb On. Najbolj marljivi si bodo ob tem lahko priplezali tudi kakšno nagrado, ves čas pa bodo za vprašanja in nasvete na voljo tudi nekateri reprezentantje in njihovi trenerji.

Ti bodo tudi osrednja točka nadaljevanja programa, saj bosta v bolj “uradnem” delu dneva beseda in slika nanesli predvsem na državno člansko reprezentanco.
“Zadnji izborni trening za uvrstitev v domačo reprezentanco za Log bo sicer na vrsti 31. marca, prvega aprila pa bomo novinarjem in javnosti predstavili ekipo, ki bo našo državo zastopala na prvi domači tekmi v letošnji sezoni. Že naslednji dan bomo imeli v gosteh švicarsko reprezentanco in v Urban Roofu bomo drugega aprila organizirali za javnost odprt trening z njimi, ” dogajanje napoveduje selektor članske reprezentance Simon Margon, ki se že veseli tudi finala prvoaprilskega petka na ulici Milana Majcna 6, ko si bomo lahko na platnu premierno ogledali nov prispevek k slovenski športno-dokumentarni kinematografiji, iz rok Jureta Niedorferja No Numbers.

Kratek dokumentarni film z naslovom “Brez številk” predstavlja eno najboljših športnih plezalk na svetu, Majo Vidmar, v sproščenem, netekmovalnem elementu, ko številke, rezultati in ocene ne igrajo glavne vloge. Tudi to je namreč velik in pomemben del plezalskega športa, ravno tisti vrhunski plezalci, ki to sproščenost znajo najbolje prenesti v svoj “oštevilčeni delavnik”, pa so ponavadi tudi najuspešnejši tekmovalci.

Tomaž Košir 

 


Maja Vidmar med pripravami v Fontu; foto Roman Krajnik


Dnevi plezanja v centru Urban Roof
Ulica Milana Majcna 6, Ljubljana

Petek 1. april:
17.00 do 19.30 – Testiranje plezalnikov Scarpa z nagradami.
19.45 – Predstavitev reprezentance za nastop na tekmi za svetovni pokal v Logu pri Brezovici.
20.45 – Premiera kratkega dokumentarnega filma o Maji Vidmar, No Numbers.

Sobota, 2. april:
12.00 do 17.00 – Odprti trening s švicarsko reprezentanco (možen ogled).
17.00 do 22.00 – Prosto plezanje za obiskovalce, druženje in nagradna igra Urban Roof.

Center Urban Roof bo 1. in 2. aprila svoja vrata za plezalce odprl po znižani ceni dva evra.


  15.11.2010

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti